Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.07.2015. 13:06

Pismo potpore 

Velike IT tvrtke podupiru Samsung protiv Applea

Google, Facebook, eBay, Dell i HP poslali američkom sudu svoje pismo potpore Samsungu u procesu protiv Applea.

Velike IT tvrtke podupiru Samsung protiv Applea

Višegodišnja sudska trakavica između Samsunga i Applea, neko je vrijeme toliko zatrpavala sve IT medije širom svijeta, da nam je svima dosadila, pa u posljednje vrijeme gotovo više nemamo ni želje ni volje o tome bilo što pisati. Presude u vezi krađe patenata se pretaču malo na jednu i malo na drugu stranu, a do sada je najpoznatija  ona u kojoj je američki sud za Appleove patente u Galaxy uređajima kaznio Samsung s milijardom dolara.

U međuvremenu je prizivni sud taj iznos smanjio na nekih 548 milijuna dolara, no korejski tehnološki div vjeruje da će ih novi proces u potpunosti osloboditi krivnje. 

Sudeći prema navodno procurjelom dokumentu kojeg se dočepao medij Inside Sources, Samsung je za novo ročište na prizivnom federalnom sudu SAD-a pripremio brojne dokumente koji trebali dokazati njegovu nevinost, a među njima se nalazi i pismo potpore od strane brojnih ICT tvrtki, među kojima su najpoznatije Google, Facebook, eBay, Dell i HP. 

U pismu tvrtke navode da bi u slučaju da se presuda protiv Samsunga potvrdi, to moglo prouzročiti devastirajući učinak na tvrtke koje troše milijarde dolara godišnje na istraživanje i razvoj kompleksnih tehnologija i njihovih komponenata, jer bi se širom svijeta mogle pokretati nove patentne parnice.  

Inače, Samsung i Apple su u nekim slučajevima do sada pravne sukobe rješavali i za zelenim stolom, pa su se tako uspjeli nagoditi u vezi patenata OLED tehnologije, no obzirom da je u "Galaxy slučaju" presuda već donesena (ali ne i postala pravomoćna), Apple ne želi posustati, dok Samsung redovno odgovara protutužbama. Baš nas zanima hoće li sud u obzir uzeti i ovo pismo potpore, ili će ga doživjeti kao pokušaj "političkog" pritiska. 

Izvor: Inside SourcesVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->