Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2015. 12:26

Baunatal 

Radnika ubio robot u Volkswagenovoj tvornici

Robot je zgrabio radnika i zabio ga u metalnu ploču, nakon čega je preminuo od zadobivenih ozljeda.

Radnika ubio robot u Volkswagenovoj tvornici

Glasnogovornik Volkswagena Heiko Hillwig, potvrdio je lokalnim medijima, da je njihov 21-godišnji radnik smrtno stradao u tvornici VW-Werk Kassel u Baunatalu, nakon što ga je zgrabio jedan industrijski robot i zabio u metalnu ploču. Mada je radnika vrlo brzo odvezla hitna pomoć, njegove su ozljede bile jako teške, pa je vrlo brzo preminuo u bolnici.

Do ove nesreće je došlo u tvorničkoj hali broj 6, u kojoj se sklapaju elektromotori Volkswagena, a preliminarna istraga ukazuje da je do tragedije došlo uslijed ljudske greške, što znači da se robot nije oteo kontroli, već se djelatnik našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, a njegovi kolege nisu stigli na vrijeme reagirati kako bi spriječili tragični događaj. VW navodi kako to doduše još nije službeno potvrđeno, pa treba pričekati da se do kraja provedu istražne radnje od strane policije.

Prema pisanju njemačkih medija, državno odvjetništvo sada ima velikih problema pri pozivanju na odgovornost u vezi nesreće, jer im nije jasno kako složiti optužni prijedlog, kao ni protiv koga. 

Izvor: HNA

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->