Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Njemačka želi izbaciti Huawei iz projekta 5G mreža
Članak
Objavljeno: 18.01.2019. 10:31

5G ban 

Njemačka želi izbaciti Huawei iz projekta 5G mreža

Berlin namjerava banati Huawei s popisa tvrtki koje surađuju na razvoju njemačkih 5G mreža.

Njemačka želi izbaciti Huawei iz projekta 5G mreža

Prema pisanju Reutersa Njemačka trenutno razmatra mogućnost bananja Huaweija iz sudjelovanja u razvoju 5G mreža jer se boji da bi tvrtka mogla špijunirati u ime kineske vlade.

Mada je Njemačka prošle godine objavila da nije pronašla dokaze o cyber špijunaži, dužnosnici sada razmatraju nekoliko opcija koje bi u potpunosti onemogućile Huawei u razvoju njemačkih 5G mreža.

Reuters citira Handelsblatt koji tvrdi da administracija Angele Merkel razmišlja o uvođenju sigurnosnih zahtjeva kojima Huawei neće moći odgovoriti, kako mu ne bi morali direktno izreći zabranu i time se otvoreno konfrontirati s Kinom.

Pored toga Njemačka navodno razmišlja o promjeni zakona o telekomunikacijama koji bi također mogao dovesti do "bana" Huaweija iz 5G inicijative.

"Mi vjerujemo da možemo u potpunosti ispoštivati sve sigurnosne zahtjeve za 5G mreže", izjavio je Huawei. "Ne vidimo valjane razloge koji bi isključili Huawei iz izrade bilo kojih 5G mreža u bilo kojoj zemlji u svijetu.

Njemačka industrijska udruga BDI stoji na strani Huaweija i smatra da ne postoji razlog koji bi isključio Huawei ili bilo koju drugu tvrtku iz 5G projekta  ukoliko ne postoje snažni dokazi o bilo kakvim nedozvoljenim radnjama. 

Huaweijev osnivač Ren Zhengfei također poriče da se njegova tvrtka koristi kao neka vrsta kineskog Trojanskog konja, jer on nije nikada dobio nikakav zahtjev od vlade, bilo iz Pekinga ili bilo koje druge istance da bi trebao ugrađivati "stražnja vrata" u uređaje kako bi se omogućila cyber špijunaža i krađa podataka.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Njemačka Huawei ban 5G mreže
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam