Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2019. 10:41

CES 2019 

AMD Radeon VII je novi ubojica gaming piksela

AMD predstavio prvu grafičku karticu na svijetu čiji je GPU izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji.

AMD Radeon VII je novi ubojica gaming piksela

Šefica AMD-a Lisa Su je na "key konferenciji" u okviru CES 2019 sajmu u Las Vegasu predstavila AMD Radeon VII, prvi GPU na svijetu proizveden u najnovijoj 7-nanometarskoj tehnologiji, koji je specijalno namijenjen gamerima. Grafička dolazi na unaprijeđenoj Vega arhitekturi druge generacije, podržava duplo više HBM 2 memorije, s duplo većim memorijskom propusnošću i, kako tvrdi AMD, s do 29% većim prosječnim performansama u igrama u usporedbi s Vega64 grafikom.

AMD Radeon VII VIDI

Pored toga Radeon VII bi trebao donijeti i 36% veće performanse u najzahtjevnijim softverskim paketima za 3D renderiranje i video editiranje. Također navode da će grafičke s novim GPU-om podržavati HDR gaming pri 1080p, ultrawide 1440p i 2160p rezolucijama.

AMD Radeon VII 2

Novu AMD-ovu grafiku će među prvima koristiti Alienware čije će Area 51 2nd Gen. Threadripper Edition računalo od sada dolaziti u kombinaciji s AMD Radeon VII grafičkom karticom, kako bi omogućilo visoke performanse u 4K gamingu. Također ističu da će nove grafičke kartice koristiti i profesionalni esport tim Fnatic u svojim gamerskim PC-ima na kojima treniraju za sve turnire na kojima nastupaju.

AMD Radeon VII 3

Radeon VII grafička je opremljena sa 60 računalnih jedinica (3840 stream procesora) frekvencije do 1,8 GHz i 16 GB ultra-brze HBM2 memorije te donosi memorijsku propusnost od 1 TB/s putem 4096-bitne memorijske sabirnice.

AMD Radeon VII 4

AMD kaže da prema testovima u OpenCL aplikacijama Radeon VII isporučuje izvrsne performanse koje traže aplikacije za 3D renderiranje i video editiranje, pa donosi do 27% više performanse u Blenderu, do 27% u DaVinci Resolve i čak 62% veće OpenCL performanse u LuxMark benchmarku u usporedbi s Vega64.

AMD Radeon VII 5

Nadalje ističu da AMD Radeon VII donosi izvanredne DirectX 12 i Vulkan API performanse - 35% više u Battlefieldu V, odnosno 42% u Strange Brigade, u usporedbi s AMD Radeon RX Vega 64 grafičkom, a donosi i do 25% veće performanse u Fortniteu.

AMD Radeon VII 6

S "Raise the Game Fully Loaded" paketom, AMD uz Radeon VII kupcima poklanja igre Resident Evil 2, Devil May Cry 5 i Tom Clancy’s The Division 2.

AMD Radeon VII 7

AMD Radeon VII grafička kartica naći će se u maloprodaji 7. veljače 2019. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni (u SAD-u) od 699 dolara (cca 4492 kn), no upozoravaju da bi cijene na drugim područjima mogle varirati zbog poreza i tečajnih razlika, pa još ne znamo koliko će koštati u Hrvatskoj.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam