Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.01.2019. 10:56

DIY 

VIDEO: Pi konzola na privjesku za ključeve

Napravite si RetroPie Zero igraću konzolu na koju možete objesiti ključeve i igrati legendarne igre.

VIDEO: Pi konzola na privjesku za ključeve

Na portalu Instructables pojavio se zanimljiv projekt RetroPie Zero koji mini računalo pretvara u minijaturnu igraću konzolu na koju možete objesiti ključeve, a kada si želite prekratiti vrijeme, na njoj ćete zaigrati neke legendarne retro naslove, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za izradu konzole trebat ćete Raspberry Pi Zero, s time da možete iskoristiti Pi Zero i Pi Zero W modele, s time što će vam WiFi inačica olakšati izradu, no trošit će više energije i skratiti vam život baterije.  

Polred toga, morat ćete nabaviti LCD HAT, kako biste imali zaslon na kojem ćete se igrati, s time da i tu imate mogućnosti izbora, no autor projekta preporuča drugu inačicu Waveshare LCD HAT-a za RPi Zero koja posjeduje 1,3-inčni IPS LCD rezolucije 240x240 i moći će uspješno emulirati mnoge konzole iz CRT TV razdoblja poput NES-a koji ima rezoluciju 256x240, jer se s lijeve i desne strane mogu izrezati po 8 piksela s lijeve i desne strane overscan područja kako bi se dobilo 240x240.

Osim ovih komponenti trebat ćete još Pin Header širine od 8 mm (2x20 pinova), no autor takav nije našao, pa je modificirao jedan od 12 mm. Na kraju će vam još trebati LiPo baterija veličine od 5 mm x 23 mm x 45 mm, Tiny LiPo Charge Board pločica veličine 10x10 mm od 5V za punjenje baterije. Ona ima jedno nezgodno ograničenje punjenja do 50 mA, pa će vam za napuniti do vrha bateriju od 400 mAh trebati više od 8 sati. Nakon toga vam još treba jedino power switch, te dakako kućište koje možete izraditi 3D printanjem.

Detaljne upute za izradu potražite na ovoj poveznici, a ako napravite neku vlastitu modifikaciju slobodno nam se javite da ju isprobamo.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->