Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2019. 12:39

CES 2019 

Prvi TV na rolanje ide u prodaju

LG predstavio finalnu inačicu televizora čiji se zaslon izvlači iz kutije i najavio početak prodaje ove godine.

Prvi TV na rolanje ide u prodaju

Kada samo na prošlogodišnjem CES sajmu vidjeli LG-ev prototip televizora sa zaslonom na rolanje oduševili smo se idejom, ali smo nekako bili skeptični da bi se mogao naći u prodaji u skorije vrijeme.

Na ovogodišnjem CES 2019 sajmu LG je predstavio novi, vjerojatno finalni model LG Signature OLED Rollable televizora koji ima oznaku LG OLED65R9PUA i najavio početak prodaje za ovu godinu.

To znači da će se ovaj 4K HDR Smart TV sa savitljivim zaslonom na rolanje dijagonale od 65 inča moći doista kupiti u dućanu, iako još nije objavljeno kolika će mu biti cijena.

LG OLED R 2

Kada je televizor isključen nalazi se u modu "Zero View" i zaslon mu je uvučen u kutiju koja djeluje poput nekakvog tankog srebrnog ormarića, u sebi posjeduje Dolbys Atmos zvučni sustav, pa ga možete koristiti kao glazbenu liniju za reprodukciju glazbe.

Ukoliko želite gledati filmove ili klasični TV program na odabir moda Full View, s gornje strane ormarića će se otvoriti pokolpac i iz njega izaći zaslon pune veličine, a ako odaberete mod Line View, izaći će samo jedan manji uski dio zaslona na kojem se nalaze ikone za glazbu, sat, dizajn okvira, modove raspoloženja i kontrolne ploče.

02_Products_01_05_OLED_R_d_00_00

To vam omogućuje da odaberete što želite da se prikazuje na malom uskom zaslonu, pa možete postaviti glazbeni player, prikaz sata i vremena, pa čak i više malih zaslona na kojima se recimo mogu prikazivati umjetničke slike ili vaše fotografije, što još više stvara osjećaj da se radi o komadu hi-tech namještaja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se tiče izdržljivosti zaslona na rolanje, LG kaže da ga je testirao u 50.000 izvlačenja i rolanja, što znači da bi vam trebao izdržati 17 godina ukoliko ga svaki dan izvučete i zarolate 8 puta, a LG će vam za taj sustav dati poseban garantni rok, iako ne navode kolikog će biti trajanja.

Sada nas još jedino zanima kolika će mu biti cijena, no sigurni smo da će biti izrazito visoka, obzirom da se radi o potpuno novom tehnološkom rješenju koje će stići na tržište. Ako imate neku ideju koliko bi ovaj TV mogao koštati, slobodno nam recite u svojim komentarima vijesti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam