Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.10.2015. 11:22

Teški mač 

Kina ispalila veliki navođeni projektil u oluju

Kinezi lansirali raketni projektil od jedne tone u tajfun kako bi ga proučavali.

Kina ispalila veliki navođeni projektil u oluju

Kineski znanstvenici i kineska vojska su oduvijek bili u jako dobrim odnosima. Stoga ne čudi da su kineski meteorolozi uspjeli natjerati vojsku da im posudi projektil težak jednu tonu, kako bi ga mogli opremiti dijagnostičkom aparaturom i lansirati u srce velike oluje, točnije u jedan veliki tajfun kategorije 4.

Raketa SY-400, koja još nosi i naziv Teški mač, predstavlja projektil namijenjen pogađanju ciljeva na udaljenostima između 100 i 200 km, te koristi napredan raketni motor, senzorsku i računalnu navigacijsku tehnologiju, kako bi mogla izbjegavati neprijateljske obrambene sustave i pogađati ciljeve s velikom preciznošću, te prema potrebi prenositi i nuklearne bojeve glave.

sy-400_typhoon

U ovom slučaju, raketa je bila "naoružana" radiosondama sa senzorima koji bilježe i šalju podatke iz samog srca oluje, ali i sama posjeduje dijagnostičke sustave koji bilježe vremenske uvjete tijekom preleta kroz olujno područje.

Nije nam poznato je li znanstveni navođeni balistički projektil pogodio samo oluju, ili je bilo i kojih milijun-dva kolateralnih žrtava, palih časno za potrebe znanosti Narodne republike. 

Izvor: Hi.people.cn

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam