Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.01.2019. 13:43

Marinacloud 

Aplikacija prati stanje brodova

Marina Punat implementirala Proactive Boat Care, sustav za nadzor i kontrolu brodova

Aplikacija prati stanje brodova

U posljednjih nekoliko godina svjedočimo implementaciji IoT tehnologija u svaki kutak svakodnevice.

Digitalna transformacija nije zaobišla ni svijet nautike, a marina Punat mogla bi dobiti jedinstven sustav za nadzor i kontrolu brodova od strane tvrtke IoT Net Adria temeljen na tehnologiji vodećeg globalnog IoT providera Sigfoxa.

Krešimir Žic suvlasnik je marine Punat na otoku Krku, a njegova aplikacija Marinacloud služi za povezivanje plovila te praćanje stanja plovila u realnom vremenu za vlasnika te djelatnike marine. Sustav implementiran u Marinacloud app pod nazivom Proactive Boat Care trenutno čine senzori kaljuže, brodskih baterija te dima i temperature koji u slučaju alarma putem aplikacija, maila i glasovnom porukom obavještavaju nadležne o neispravnosti.

asdasdasdasdasd

„Najveća prednost Sigfoxa je upravo ta što dobijete kompletan poslovni model po principu – ključ u ruke. Mi se ne želimo baviti tehnološkim aspektom senzora i voditi brigu o njima, mi se isključivo bavimo digitalizacijom marina, a ova tehnologija nam to omogućuje. Ovaj sustav je globalan baš kao što je Sigfox globalna mreža. Stoga, svim pojedincima i tvrtkama koji se bave razvojem IT rješenja mogu poručiti da se iz Hrvatske može raditi globalni biznis“, rekao je Žic.

Kresimir-Zic---MarinaCloud

Kako ne bi ova ideja ostala implementirana samo na Krku sprema se širenje aplikacije u marine diljem hrvatske obale, a direktor i član odbora Iot Net Adrije Bruno Crnički osvrnuo se na suradnju sa Sigfoxom.

„Dobili smo globalni proizvod i iznimno sam ponosan na ovaj uspjeh Marinaclouda. Hrvatska je još jednom dokazala kako IoT, a posebno Sigfox, rastu i sazrijevaju iz godine u godinu. Nove funkcionalnosti koje dolaze, otvaraju do sada nezamislive primjene tehnologije Interneta stvari i nove načine interakcije s objektima oko nas“, kazao je Crnički.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->