Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Bolnica u Teksasu zaposlila autonomnog robota
Članak
Objavljeno: 04.10.2018. 10:48

Moxi 

VIDEO: Bolnica u Teksasu zaposlila autonomnog robota

Uloga Moxija će biti donošenje lijekova i potrepština pacijentima, sestrama i liječnicima.

VIDEO: Bolnica u Teksasu zaposlila autonomnog robota

Prema nekim procjenama, medicinskoosoblje u bolnicama oko 30 posto svojeg vremena provodi u potrazi za medicinskim potrepštinama i njihovoj dostavi pacijentima i liječnicima. Iz tog razloga američka bolnica Texas Health Dallas odlučila je na tim poslovima probno zaposliti AI robota Moxija, kojeg je izradila tvrtka Diligent Robotics i prilagodila potrebama teksaške bolnice.

Robot je u stanju potpuno samostalno pronalaziti lijekove i druge potrepštine u skladištima i donositi ih sestrama, liječnicima i pacijentima, pa medicinskom osoblju ostaje puno više vremena za brigu o pacijentima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Moxi je dio znanstvenog projekta u kojem se istražuje može li robotska tehnologija umjetne inteligencije autonomno pretraživati police u skladištima, točno pronalaziti ono što joj je zadano i dostavljati u bolničke sobe, ambulante i operacijske dvorane.

Tijekom pilot testiranja Moxija će budno pratiti ljudsko osoblje kako bi se isključila mogućnost opasnih grešaka, odnosno da ne bi pacijentima donosio krivu terapiju i slično.

Ukoliko se robot pokaže učinkovit i siguran, Diligent Robotics ga namjerava ponuditi svim američkim bolnicama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->