Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robert De Niro predstavio Kiu e-Niro
Članak
Objavljeno: 02.10.2018. 14:09

e-Niro 

VIDEO: Robert De Niro predstavio Kiu e-Niro

Crossover e-Niro može prijeći 485 km s jednim punjenjem baterija.

VIDEO: Robert De Niro predstavio Kiu e-Niro

Kia je na Paris Auto Showu lansirala potpuno električnu inačicu svojeg hibridnog crossover automobila Niro pod nazivom e-Niro, kojeg je putem video teasera najavio poznati glumac Robert De Niro, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Korejski proizvođač automobila tvrdi da e-Niro s jednim baterijskim punjenjem može prijeći 485 km, dok se u isključivoj vožnji kroz grad domet može povećati i do 615 km. Toliki domet omogućuje velika litij-ionska baterija od 64 kWh u kombinaciji s regenerativnim sustavom kočenja i Eco DAS sustavom za pomoć u vožnji koji vozaču govori kada točno treba stati na kočnicu. U prodaji će se naći i model s manjom baterijom od 39,2 kWh, koji će vam omogućiti domet od 312 km.

Kia-e-Niro4

Kia navodi kako će vam uz pomoć 100 kW brzog punjača biti moguće napuniti bateriju od 64 KWh do 80 posto za 54 minute. Motor od 203 konja u stanju je ubrzati inačicu s 64 kWh baterijom od nule do stotke za 7,8 sekundi, a model s baterijom od 39,2 kWh za 9,8 sekundi.  

Kia-e-Niro3

Poput Nissan Leafa, e-Niro posjeduje i sustav za grijanje baterije kako bi se smanjili gubici na hladnoći, a u njemu se nalazi i pumpa koja izvlači toplinu iz AC i električnih sustava i pomoću nje grije putnike, čime se još više povećava energetska učinkovitost.

Cijena bi trebala biti objavljena ovih dana.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->