Nalazite se
  • Pop Tech
  • Uber pokrenuo iznajmljivanje električnih romobila
Članak
Objavljeno: 03.10.2018. 10:41

JUMP 

Uber pokrenuo iznajmljivanje električnih romobila

Nova Uberova usluga iznajmljivanja električnih bicikla i romobila pokrenuta je u Santa Monici.

Uber pokrenuo iznajmljivanje električnih romobila

Kada je Uber početkom ove godine kupio startup za iznajmljivanje bicikla JUMP, postalo je jasno da nakon globalne usluge dijeljenja vožnje koja je naljutila taksiste širom svijeta, slijedi još jedan servis koji bi se mogao proširiti širom svjetskih gradova i time pomrsiti račune onima koji su takve usluge već pokrenuli.

Dok uz puno medijske pompe razvija autonomne i leteće taksije, Uber je u SAD-u, točnije u Santa Monici, pokrenuo uslugu iznajmljivanja JUMP električnih bicikla i romobila, koji su zapravo Xiaomi Ninebot skuteri rebrandirani imenom Uberove akvizicije.

JUMP_Bikes_001

Mada je ovo zasad samo pilot program, Uber je na ulice Santa Monice doveo 500 bicikla i 250 romobila, a protiv konkurencije koja već nudi takvu uslugu odlučio se boriti na tipični "uberovski" način, cijenama. Prvih tjedan dana od pokretanja novog servisa, Uberova nova usluga će biti potpuno besplatna, a nakon toga ćete vožnju plaćati 15 centi po minuti.

JUMP_Bikes_018

Nakon završetka vožnje moći ćete ostaviti vozilo gdje god želite na području Santa Monice, obavezno fotkati mjesto na kojem ste ga parkirali i poslati sliku Uberu, čiji zaposlenici će ga pokupiti navečer i staviti na punjenje, što je nešto potpuno novo u odnosu na ono što nudi konkurencija.

Ukoliko bude zadovoljan zaradom u Santa Monici, Uber će proširiti uslugu na sve američke gradove, a potom kreće u osvajanje svijeta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam