Nalazite se
  • Zdravlje
  • Putovnica s Covid imunitetom na pametnom telefonu
Članak
Objavljeno: 27.05.2020. 16:07

NHS 

Putovnica s Covid imunitetom na pametnom telefonu

Digitalna putovnica bi trebala olakšati kretanje, život i rad osobama koje su stekle imunitet na Covid-19.

Putovnica s Covid imunitetom na pametnom telefonu

Službena aplikacija britanskog ministarstva zdravstva NHS App nedavno je dobila logiranje prepoznavanjem lica čime se korisnicima olakšava pristup u njezine značajke koje ljudima omogućuju naručivanje lijekova, dogovaranje pregleda i uvid u osobne medicinske podatke, a možete u njoj provjeriti i imate li simptome koronavirusa te dobiti savjete vezane uz Covid-19.

Britanski državni tajnik za zdravstvo Matt Hancock, koji je i sam prebolio Covid-19, već je prije najavio mogućnost da građani koji su imuni na koronavirus dobiju svojevrsnu putovnicu koja će im olakšavati kretanje, kao što to uvela Estonija, a sada je to prema pisanju BBC-a postala realna opcija koja bi mogla postati jednom od značajki NHS Appa za Android i iPhone telefone.

Građani Velike Britanije koji su preboljeli Covid-19 i stekli imunitet, u aplikaciji će možda uskoro imati svojevrsnu putovnicu o imunitetu. To će funkcionirati tako da će sustavom prepoznavanja lica otključati svoj profil u aplikaciji i otvoriti potvrdu da u sebi imaju antitijela koja onemogućuju da se zaraze koronavirusom.

Autori aplikacije iz tvrtke iProov kažu da su to već ponudili kao mogućnost ministarstvu zdravstva i da je na njima da Covid putovnicu uključe u aplikaciju.

Prema njima, sigurnosni sustav za provjeru identifikacije korisnika prepoznavanjem lica je siguran pa se takva putovnica ne bi mogla zlorabiti. Da bi se to moglo realizirati aplikacija bi trebala povezati identitet korisnika s rezultatima njegovog testiranja.       

Svjetska zdravstvena organizacija nije previše oduševljena ovom idejom jer smatra da još ne postoje 100% pouzdani dokazi da se osobe koje su preboljele Covid-19 njime ne mogu ponovno zaraziti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->