Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Ovo je možda vaša nova maskica
Članak
Objavljeno: 24.05.2020. 11:13

BioVYZR 

VIDEO: Ovo je možda vaša nova maskica

BioVYZR je potpuno zatvoreni sustav za pročišćavanje zraka koji sprječava ulazak virusa u dišne puteve.

VIDEO: Ovo je možda vaša nova maskica

Zaštitne maske koje ste donedavno nosili ili još uvijek nosite na poslu, u dućanima, na faksu ili drugim javnim prostorima za zaštitu od koronavirusa, bez obzira radilo se o kirurškim ili "profesionalnim" N95, ništa su prema osobnom zaštitnom štitu pod nazivom BioVYZR, koji su razvili brat i sestra Dina i Yezin Al-Qaysi iz tvrtke VYZR Technologies. Ovaj "gadget" koji neodoljivo podjeća na filmove katastrofe je stvarni proizvod koji je uspješno financiran putem crowdfunding portala Indiegogo gdje je prikupio više od 1,5 milijuna kuna te je dostupan za kupnju po cijeni od 1.194 kn s jednim paketom od 10 filtera, dok se zasebni filterski paketi prodaju po cijeni od 95 kuna.

Sustav je dizajniran za nošenje preko odjeće, a prema tvrdnji proizvođača uspješno sprječava ulazak svih patogena iz zraka, alergena i nečistoća, dok istovremeno filtrira vaše disanje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zrak koji dišete se uvodi baterijskim motornim ventilatorom, a unutar kupole se pozitivnim pritiskom stvara atmosfera. Pomoću pozitivnog pritiska se kroz dva ventila s filterima ujedno izvodi zrak koji izdišete. Filteri koje BioVYZR koristi su isti kao u N95 maskama, što znači da su u stanju zaustaviti ulazak 95% virusa, patogena, prašine i drugih neželjenih čestica.

Proizvođači kažu da je BioVYZR izrađen kako bi svima omogućio normalni rad i život u zatvorenim i otvorenim prostorima, a za svaki koji će prodati namjeravaju po jedan pokloniti zdravstvenim radnicima u bolnicama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->