Nalazite se
  • Zdravlje
  • AI kamere kontroliraju maske i držanje razmaka u Francuskoj
Članak
Objavljeno: 05.05.2020. 14:04

COVID-19 

AI kamere kontroliraju maske i držanje razmaka u Francuskoj

Postojeće kamere će se opremiti algoritmima koji će pratiti nošenje maski i držanje razmaka.

AI kamere kontroliraju maske i držanje razmaka u Francuskoj

Sustav video nadzora u Francuskoj će od idućeg tjedna biti opremljen specijalnim algoritmima kako bi sustav umjetne inteligencije mogao pratiti držanje razmaka između građana i nošenje zaštitnih maski.

Testiranje sustava je uspješno provedeno u Cannesu, a pametne algoritme za nadzor je izradila francuska tvrtka Datakalab koja kaže da njezin softver neće kršiti GDPR zakon o zaštiti podataka EU.

"Nikakve slike se ne pohranjuju i ne šalju, čime se osigurava zaštita privatnih informacija", navodi Datakalab, čiji će AI sustav  omogućiti automatsko uzbunjivanje gradskih vlasti ukoliko otkrije kršenje pravila o nošenju maski i propisanog razmaka između građana, no navodno ne služi za prepoznavanje lica upravo zbog toga što nigdje ne pohranjuje podatke, po čemu se razlikuje od slične tehnologije koja se koristi u Kini.  

Algoritmi za nadzor će se koristiti u postojećim nadzornim sustavima i raznim javnim prostorima poput bolnica, postaja javnog prijevoza, zračnih luka i trgovačkih centara.

Francuska je uvela obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom prijevozu i školama, a trgovci imaju slobodu uvesti obavezu nošenja za sve kupce u svojim dućanima i prodajnim centrima.

Kazne za nenošenje maski i nedržanje razmaka u Francuskoj iznose 135 eura.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->