Nalazite se
  • Zdravlje
  • Google Cloud za rano otkrivanje raka
Članak
Objavljeno: 03.09.2020. 13:17

AI u medicini 

Google Cloud za rano otkrivanje raka

Vojni zdravstveni sustav SAD-a koristi Google Cloud za rano otkrivanje raka uz pomoć AI-a i AR-a.

Google Cloud za rano otkrivanje raka

Obrambena jedinica za inovacije DIU, odnosno organizacija Ministarstva obrane Sjedinjenih Država osnovana kako bi pomogla američkoj vojsci korištenjem novih komercijalnih tehnologija, koristiti će umjetnu inteligenciju Google Clouda u razvoju prediktivnog sustava za rano otkrivanje raka.

Google Cloud je objavio da je Obrambena jedinica za inovacije odabrala Google Cloud za prototipiranje rješenja digitalne patologije s omogućenom umjetnom inteligencijom.

Projekt uključuje isporuku AR mikroskopa medicinskim ustanovama Ministarstva obrane SAD-a i pristup modelima umjetne inteligencije (AI) koji mogu pomoći vojnim liječnicima u zadacima otkrivanja raka na više područja bolesti. Rani pristup platformi digitalne patologije namijenjen je samo istraživanjima.

Kako se AR mikroskop koristi u ranom otkrivanju raka u realnom vremenu pomoću algoritma strojnog učenja možete vidjeti u ovom videu.

 

Američki Veteranski centar za inovacije u kvaliteti, učinkovitosti i sigurnosti nedavno je izvijestio kako se procjenjuje da se u SAD-u donosi 5% ambulantnih dijagnoza s pogreškom, što znači da 12 milijuna pacijenata svake godine od svojeg liječnika dobije pogrešnu dijagnozu. Istodobno, Obrambena zdravstvena agencija troši oko 1,7 milijardi dolara svog godišnjeg proračuna na istraživanje raka, a ta brojka i dalje raste.

Svrha zajedničkog projekta DIU-a i Google Clouda će biti da se unaprijedi točnost dijagnoza na taj način da se pomaže liječnicima koji se suočavaju s ogromnim brojem podataka prilikom donošenja odluka o dijagnostici i liječenju. U suradnji s DIU-om, Google Cloud će prototipirati mikroskop proširene stvarnosti koji liječnicima pruža dodatne informacije temeljene na umjetnoj inteligenciji, pružajući alate za rano otkrivanje raka.

Googleov pristup koristit će TensorFlow, open-sorce framework kako bi se omogućila izrada modela strojnog učenja, kao i Google Cloud Healthcare API za unos podataka i uklanjanje identiteta kako bi se povećala privatnost pacijenata.

Inicijalno korištenje Google Clouda u ranom otkrivanju raka provoditi će se u veteranskim bolnicama u SAD-u, s konačnim ciljem da se proširi na čitav zdravstveni sustav SAD-a.

Modeli temeljeni na AI-u koji se koriste za pomoć liječnicima kao dio prototipa razvijeni su iz javnih i privatnih skupova podataka iz kojih su uklonjeni osobni zdravstveni podaci i svi podaci koji mogu utvrditi identitete pacijenata. Svim dijagnostičkim podacima o pacijentu upravljat će isključivo pojedinačna bolnica ili direktni pružatelj zdravstvenih usluga.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->