Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.10.2020. 12:57

NASA NBL 

Započelo testiranje mjesečevih odijela pod vodom

Astronauti su već započeli testiranje odijela i alata koje će koristiti u Artemis misijama na Mjesecu.

Započelo testiranje mjesečevih odijela pod vodom

Kao što dobro znamo, NASA bi kroz projekt Artemis 2024. godine trebala dovesti novog Amerikanca i prvu Amerikanku na južni pol Mjeseca, a prije kraja desetljeća uspostaviti stalnu postaju na njegovoj površini.

Dok većina NASA-inih inženjara i znanstvenika radi na raketama i landerima, ekipa u Neutral Buoyancy Labu (NBL) u Johnson Space Centru u Houstonu, započela je pod vodom testirati odijela i alate koje će astronauti koristiti tijekom šetnji i istraživanja.

jsc2020e038082

Testovi su fokusirani na evaluaciju Johnsonovih postrojenja za testiranje svemirskih šetnji i treninge posada. Astronauti provode raznovrsne zadaće, koje uključuju skupljanje mjesečevog regolita, inspekcije lunarnog landera, pa čak i zabijanje američke zastave.

Astronauti uvježbavaju penjanje i silaženje niz ljestve, kao i rad s alatima poput čekića u uvjetima niske gravitacije, te šetnje u raznovrsnim uvjetima osvjetljenja, koji će na južnom polu biti drugačiji nego u područjima na koja su se spuštale Apollo misije krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

jsc2020e035231

NASA kaže da se svi elementi misija mogu simulirati u virtualnom okruženju, ali testiranja u NBL-u su od ključne važnosti, jer su uvjeti u bazenima najbliži onome što astronaute čeka na pravom Mjesecu.Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Mjesec bazen Artemis NBL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->