Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.10.2013. 13:38

ClearSign Combustion 

VIDEO: Upravljanje plamenom za čišće elektrane 

Znanstvenici vjeruju da će tehnologija upravljanja oblicima plamena uvelike smanjiti zagađenja.

VIDEO: Upravljanje plamenom za čišće elektrane

Inženjeri i znanstvenici iz tvrtke ClearSign Combustion iz Seattlea kažu kako je već jako dugo poznato da oblik i veličina plamena u vatri utječu na učinkovitost i zagađenost prilikom procesa gorenja do kojeg dolazi prilikom izgaranja goriva u industrijskim pogonima i elektranama na fosilna goriva širom svijeta.

Kao što je također već duže vrijeme poznato u znanstvenom svijetu, elektroni i ioni u plamenu odgovaraju na električna polja, pa ClearSign tvrdi kako je razvio vrlo jeftinu tehnologiju koja će omogućiti stvaranje električnih polja visokog napona kojima se može manipulirati plamenovima u elektranama na fosilna goriva.

Ova tehnologija omogućuje da elektrane koriste samo djelić svoje struje za tu manipulaciju, što u konačnici rezultira velikim uštedama u količinama goriva potrebnog za njihov rad, a sustav koji bi se ugrađivao toliko je jeftin da si ga mogu priuštiti i siromašne zemlje trećeg svijeta.

Prema mišljenju znanstvenika najveću korist od ove tehnologije bi imali veliki zagađivači poput Kine i Indije, zemlje koje se s velikim mukama bore protiv sve većih zagađenja zraka i prirode uslijed rada elektrana na ugljen.

ClearSign navodi kako oblikovanje plamena na pravi način pomaže vatri da gori na konstantnoj temperaturi, što eliminira preniske ili previsoke temperature koje smanjuju učinkovitost i povećavaju zagađivanje.

Više informacija o ovom sustavu potražite na službenoj stranici tvrtke ClearSign putem poveznice izvora ove vijesti. 

Izvor: ClearSign Combustion

VIDEO: Tehnologija upravljanja plamenom električnim poljemVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->