Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.07.2020. 12:51

FingerTrak 

VIDEO: Narukvica prati pokrete ruke termalnim senzorima

Uređaj bez akcelometra i žiroskopa osjeća prste ruke i bilježi pokrete čak i kada u njoj nešto držite.

VIDEO: Narukvica prati pokrete ruke termalnim senzorima

Znanstvenici Sveučilišta Cornell i Wisconsin-Madison, razvili su novi gadget za prepoznavanje gesti i pokreta ruku, za koji tvrde da omogućuje znatno preciznije praćenje.

Gadget pod nazivom FingerTrak sadrži 4 niskorezolucijska termalna senzora veličine graška, kako bi pratio konture zapešća. Kamere snimaju višestruke snimke ruke koje neuralna mreža potom sastavlja i koristi za stvaranje 3D modela ruke.

Prijašnja istraživanja na tom području su se oslanjala na klasične kamere, no uređaji opremljeni njima su nudili znatno lošije rezultate, dok je FingerTrak u stanju precizno pratiti pozicije prstiju čak i kada korisnik u ruci drži neki objekt, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Mada bi se ova tehnologija mogla koristiti za više stvari, jedno područje koje najviše obećava je prepoznavanje i prevođenje znakovnog jezika koji koriste osobe oštećenog sluha.

Pored toga, znanstvenici vide potencijal FingerTraka u detekciji kognitivnih poremećaja poput Parkinsona i Alzheimera, a mogao bi se koristiti i za virtualnu stvarnost.

Mada zasad još nemaju planova za komercijalizaciju ovog proizvoda, znanstvenici vjeruju da će lako pronaći investitore, jer su komponente koje se koriste vrlo jeftine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->