Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.02.2018. 10:35

University of Tokyo 

Predstavljena umjetna koža sa zaslonom

Nova vrsta umjetne kože moći će prikazivati vitalne znakove ali i služiti kao ukras.

Predstavljena umjetna koža sa zaslonom

Znanstvenici Sveučilišta u Tokiju predstavili su najnoviji prototip elektronske kože koja može prikazivati informacije o vašem tijelu (vitalne znakove) poput srčanog ritma i temperature.

Znanstvenici su za izradu koristili uobičajene tehnike proizvodnje pločica sklopova, pa kažu da će ova koža s LED zaslonom, za razliku od postojećih biti jeftina i dostupna svakome.

Umjetna koža je elastična, tanka i prati konture tijela, a izrađena je od prozirne savitljive elektrode te spojena rastezljivim ožičenjem koje je priključeno na micro LED-ice koje mogu služiti kao zaslon koji prikazuje jednostavne slike.

Znanstvenici kažu da ova koža biti aplicirana na tijelu oko 7 dana prije nego što se mora promijeniti, a može se spajati i na aplikacije pametnog telefona i slati podatke poput notifikacija korištenjem servisa u oblaku.  

Također dodaju da je koža izrađena od tankog i mekog antialergenog materijala, pa bi ovo uskoro moglo postati nova vrsta nosive elektronike za prikazivanje notifikacija, ali i zanimljiv modni dodatak ili hi-technakit. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam