Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Napravite si Pi LED klavir
Članak
Objavljeno: 17.02.2018. 16:49

Radionica 

VIDEO: Napravite si Pi LED klavir

Ova radionica omogućit će vam da jednostavno napravite ludi glazbeni instrument.

VIDEO: Napravite si Pi LED klavir

Ako se bavite uradi sam projektima s elektronikom i mikroračunalima, a sve ste ideje ispucali, posjetite portal Instructables i napravite si klavir sa svjetlosnim tipkama u čijem srcu se nalazi malo Raspberry Pi računalo.

Teško je vjerovati da će netko vježbanjem na ovom klaviru postati novi Pogorelić ili Mrvica, no svakako ćete oduševiti svakog gosta kada mu odsvirate neku pjesmicu kao što možete vidjeti i čuti u ovom videu.

 

Koncept ovog klavira temelji se na laserskoj harfi, instrumentu koji je profesionalno počeo koristiti Jean-Michel Jarre, što znači da tonovi nastaju kada lasersku zraku prekinete svojim rukama, odnosno u slučaju ovog klavira, LED svjetlo prstima.

Za izradu klavira od elektronike ćete trebati LED žaruljice i otpornike koji će predstavljati prekidače, odnosno tipke za sviranje i potom ćete ih spojiti na GPIO pinove Raspberry Pi računala.

Skripta izrađena u Pythonu će procesirati inpute u zvuk uz pomoć seta Pygame modula, a potom pokretati MIDI zvukove svaki puta kada se zraka svjetla prekine prstom "pijanista". Tijelo klavira možete napraviti od kartona ili plastičnog otpada, no nitko vam ne brani da koristite hrastovinu ili mahagonij.

Vezani sadržaji
Ključne riječi led Raspberry Pi klavir
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam