Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Veliki Pong koristi LiDAR i žive ljude
Članak
Objavljeno: 12.02.2018. 15:13

GRiD 

VIDEO: Veliki Pong koristi LiDAR i žive ljude

Stručnjaci za oblikovanje prostora izradili su neobičnu video igru po uzoru na legendarni Pong.

VIDEO: Veliki Pong koristi LiDAR i žive ljude

Pong je bila jedna od prvih video igara uopće. Radilo se o svojevrsnoj vrsti tenisa u kojem ste "letvicom" koja se kretala samo lijevo-desno branili da vam loptica prođe iz leđa i nastojali je vratiti protivniku pod čim nezgodnijim kutom i čim većom brzinom, kako biste dobili bod.

Ekipa iz Moment Factorya, koja je poznata po svojem oblikovanju prostora za potrebe scenskih nastupa, stadiona, arena, izložbi i multimedijskih događanja, predstavila je igru GRiD koja je uvelike inspirirana Pongom. Njihova igra uključuje veliko polje, LiDAR senzore i ljude u ulozi "letvica", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Igra se u parovima, a letvica se pokreće samo kada oba igrača u paru istovremeno i koordinirano povuku noge u pravom smjeru, što djeluje prilično zabavno, ali zahtijeva i malo vještine, spretnosti, pa čak i kondicije, posebice kada se u igri pojavi ubrzano kretanje lopte ili dodatna loptica.

Moment Factory kaže da je ovo eksperiment čiji cilj je vratiti društvenu dimenziju igrama kojih se sjećamo iz zlatnog doba gaminga, posebice pri igri s nepoznatim osobama koje ćete u ovom tipu igre doista osobno upoznati, a ne da im samo znate nadimke (nickove) kao u klasičnim video igrama.

Ekipa kaže da je ovo tek prvi prototip iz buduće serije njihovih arkadnih projekata.

Vezani sadržaji
Ključne riječi lidar GRiD PONG Moment Factory
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam