Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rimac predstavlja Concept 2
Članak
Objavljeno: 15.02.2018. 09:49

Rimac Automobili 

VIDEO: Rimac predstavlja Concept 2

Mate Rimac i ekipa idući će mjesec u Ženevi pokazati novi hiperautomobil.

VIDEO: Rimac predstavlja Concept 2

Tvrtka Rimac Automobili polako pakira kofere za Švicarsku i dovršava sklapanje svojeg novog superautomobila (ili hiperautomobila, kako hoćete) koji nosi kodno ime Concept Two ili C2, mada će mu pravo ime biti objavljeno tek na predstavljanju u okviru Međunarodnog salona automobila u Ženevi 8. ožujka ove godine.

Dok o tehničkim detaljima i performansama nove cestovne jurilice Rimac ne želi ništa otkrivati prije Ženeve, na svojem je YouTube kanalu objavio teaser koji otkriva kako će ovaj automobil izgledati, a možete ga pogledati ovdje.

Kao što se može vidjeti, radi se o kupeu koji mrvicu podsjeća na novi TeslinRoadster (ne onaj koji vozi Starman u svemiru), pa je moguće da će mu glavni konkurent biti upravo Muskova nova jurilica.

Roadster i C2

Za očekivati je da će C2 imati veće ubrzanje od nule do stotke od 2,5 sekunde, a kruže i glasine da će imati sustav autonomne vožnje  kategorije 4, po čemu će biti prvi automobil u svijetu koji će putnike moći voziti sam u svim uvjetima i na svim vrstama cesta. C2 će još uvijek posjedovati volan, gas, kočnicu i mjenjač, kako bi vozač mogao preuzeti upravljanje ukoliko se zaželi vožnje, jer bi u protivnom bio vozilo autonomne kategorije 5, koje vozi isključivo robot.

VIDI Mate Rimac

Rimac je potvrdio kako bi za razliku od Concept One automobila, novi auto do završetka proizvodnje trebao biti proizveden u 150 primjeraka, što i ne čudi obzirom da je tvrtka Rimac Automobili od 6 ljudi koliko ih je bilo pri osnivanju, u međuvremenu prerasla u tvrtku koja zapošljava oko 300 zaposlenika, a u jesen prošle godine je objavila potrebu za 100 novih djelatnika raznih profila.

Kao što nam je Mate Rimac rekao kada smo s njim posljednji puta razgovarali, hiperautomobili zapravo nisu u glavnom fokusu njegove tvrtke, već je primarni biznis razvoj, proizvodnja i prodaja tehnologije drugim tvrtkama, pa se njegova rješenja već mogu pronaći u Aston Martinu Valkyre (hibridni baterijski KERS sustav), Koenigsegg Ageri (baterijski paket i jedinica za distribuciju energije PDU), kao i u potpuno električnom Jaguar E-Type Zero automobilu.

VIDI Rimac 3

Pored toga Rimac surađuje i s brojnim poznatim proizvođačima serijskih automobila koji sve više razvijaju proizvodnju hibridnih i električnih vozila, no to neće biti jeftini električni auti, jer Mate ne želi razvijati i proizvoditi dijelove od jeftinih materijala i komponenti, pa će se raditi u najjačim i prestižnim modelima. 

Jako smo nestrpljivi vidjeti C2 u akciji, a nadamo se da ćemo nakon Ženeve uspjeti ponovno popričati s Rimcem o daljim planovima njegove visokotehnološke tvrtke koja je jedinstvena na ovim prostorima.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->