Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.12.2015. 11:36

Usporedba 

VIDEO: Sve inačice Androida kroz povijest

Pogledajte kako je tekao razvoj mobilnog operativnog sustava Android po inačicama i bojama.

VIDEO: Sve inačice Androida kroz povijest

Prema statističkim podacima, vrlo je velika vjerojatnost da svatko od vas koji čita ovaj članak posjeduje ili je posjedovao neki mobilni Android uređaj. 

Od javnog predstavljanja Googleove mobilne platforme otvorenog koda koja se temelji na Linux kernelu, 5. studenog 2007. godine, Android je prošao 12 "okusa", a većina njih je uz to imala dodatne inačice, koje su predstavljale malo veće nadogradnje osnovnih.

Google je stoga na svojoj stranici Android.com predstavio većinu tih inačica, te vam nudi da otkrijete koje su bile najznačajnije stvari koje je svaka od njih donijela.

Iz nekog, samo njima poznatog razloga, na tom popisu nisu se našli prva dva Androida, Petit Four i Cupcake, jer je Google odlučio priču započeti s inačicom 1.6 Donut. Isto tako, neobično je da nisu predstavili ni prvi uređaj s Android OS-om, T-Mobile G1, tajvanskog proizvođača pametnih telefona HTC-a, koji je poznat i pod nazivom HTC Dream, pa nam se čini da žele o povijesti govoriti samo u vezi onih stvari kojima se najviše ponose, odnosno koje su im omogućile vladavinu na globalnom tržištu pametnih telefona.

Korisnik YouTubea Viktor Bohush, na svojoj je YouTube stranici objavio ovaj video u kojem možete vidjeti kako su se razvijale sve inačice Androida kronološki i po bojama.

Ako još koristite kakav oldtimer telefon s nekim od zastarjelih Androida, nemojte ga bacati, jer biste se na njemu kroz koje desetljeće mogli obogatiti. 

Sve inačice Android OS-a 

– Petit Four (1.1)
– Cupcake (1.5)
– Donut (1.6)
– Eclair (2.0–2.1)
– Froyo (2.2–2.2.3)
– Gingerbread (2.3–2.3.7)
– Honeycomb (3.0–3.2.6)
– Ice Cream Sandwich (4.0–4.0.4)
– Jelly Bean (4.1–4.3.1)
– KitKat (4.4–4.4.4)
– Lollipop (5.0–5.1.1)
– Marshmallow (6.0–6.0.1)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->