Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.12.2015. 09:52

PS4 

PlayStation 4 je službeno jailbroken

Haker uspio kreirati jailbroken inačicu PlayStationa 4 korištenjem kernel exploita koji je prije napravio.

PlayStation 4 je službeno jailbroken

Haker s nadimkom CTurt se na Twitteru pohvalio da je uspio kreirati prvu "službenu" i punu "jailbroken" inačicu PlayStationa 4, koristeći kernel exploit koji već prije izradio. Ako vam nije poznato što znači "jailbroken", reći ćemo vam da nakon tog "zahvata" na PS4 igraću konzolu možete instalirati aplikacije koje nisu odobrene od strane Sonya.

Prema tvrdnji CTurta, njegovo rješenje izgleda izbacuje RAM iz drugih procesa, te kreira "custom" firmware, koji se potom može koristiti za pokretanje neautoriziranih aplikacija.

Haker navodi da u ovom trenutku exploit radi samo s 1.76 inačicom PS4 firmwarea, no kaže da će se moći "tweakati" za rad s novijim firmwareima.

Vjerojatno će trebati proteći neko vrijeme dok CTurt i drugi hakeri naprave custom firmware i razviju jednostavan sustav za instaliranje na PS4 konzolu i time ozbiljno naljute Sony, jer ovo osim instalacije softvera koji nije odobren, omogućuje i korištenje piratskih kopija.

Dakako, Sony će se sada nastojati potruditi da eliminira ranjivosti u svojim najnovijim inačicama firmwarea, pa očekujemo da će započeti igra mačke i miša između hakera i Sonya, kao što je to bilo sa starijim konzolama poput PS2 i PS3. 

Izvor: psxhax

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->