Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.12.2015. 13:00

JamBlaster 

VIDEO: Gadget za žive online svirke

Ovaj gadget omogućuje nešto što bismo mogli nazvati glazbenim online multiplayerom.

VIDEO: Gadget za žive online svirke

Svi koji ste se nekada bavili ili se još uvijek bavite glazbom, svirate neki instrument ili pjevate, a još niste uspjeli okupiti ekipu za band, ili biste željeli u dobrom društvu vježbati više nego što vam obaveze dozvoljavaju, sada se  možete poslužiti gadgetom pod nazivom JamBlaster, koji je ovih dana uspješno prošao kampanju na Kickstarteru, te će se početi isporučivati prije kraja godine.

Ukratko rečeno, radi se o kombinaciji računala i audio sučelja, u koje spajate mikrofon ili svoj instrument, a potom ga spajate na svoju kućnu Wi-Fi mrežu, odnosno na ruter, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za upravljanje JamBlasterom koristitite aplikaciju na Android ili iPhone pametnom telefonu, tabletu, ili sučelje web stranice www.jamkazam.com u standardnom internetskom pregledniku na Windows, Linux, ili Mac računalu.

Aplikacija potom "govori" JamBlasteru putem WiFi-a što treba raditi, a mogućnosti su doista velike, pa možete okupiti svoj band raštrkan po čitavom svijetu, pronaći nepoznatu ekipu kojoj se malo "jamma", a sustav će vas sve sinkronizirati kako biste mogli svirati uživo bez laga. Da biste doista mogli svirati bez latencije, odnosno bez ispadanja nekog člana banda iz ritma zbog slabe internetske veze, JamBlaster preporuča da kod svojeg operatera imate zakupljenu propusnost od najmanje 2,5 Mbps (uplink/downlink), kako biste dobili optimalne performanse. Dakako, vjerujemo da ćete kao i u slučaju gaminga, bolju svirku (vezu) ostvariti ako su vam članovi banda u istom gradu ili barem istoj državi.

Podsjeća li vas ovo na nešto? Ako ste pomislili na gaming, u pravu ste, jer na sličan način funkcionira igranje video igara, s time da je JamBlaster u ovom slučaju u ulozi međusučelja koje ima funkciju za spajanje mikrofona ili instrumenata, te računala za procesiranje signala i održavanje optimalne veze, kako bi svima u online bandu "igranje" bilo pod istim uvjetima, odnosno da ne bi dolazilo do lagova, kakve biste recimo imali kada biste ovakvo sviranje pokušali recimo putem Skypea ili sličnog servisa za chatanje. Isto tako, ovo bi se moglo nazvati i svojevrsnom glazbenom društvenom mrežom, koja bi vam mogla uvelike unaprijediti tehniku sviranja.

Ekipa koja proizvodi JamBlaster, namjerava uvesti i online glazbenu školu s "razrednim" i privatnim lekcijama, što znači da ćete putem sustava moći učiti svirati uz direktni živi online kontakt s profesorom.

JamBlaster se na Kickstarteru može naručiti za 199 dolara (1.394 kn). 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->