Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.12.2015. 13:44

Nintendo 

Nintendov patent gamepada temelji se na touchscreenu

Površinu Nintendovog idućeg gamepada većim će dijelom prekrivati zaslon osjetljiv na dodir.

Nintendov patent gamepada temelji se na touchscreenu

Nakon prilično dobrog uspjeha s Wii U konzolom, Nintendo već neko vrijeme razvija novu generaciju, odnosno Nintendo NX, za koji do sada nije otkrio previše informacija, osim što je sada gotovo izvjesno da se konzola neće pojaviti ni tijekom 2016. godine.

Nintendov patent koji je nedavno prijavljen u američkom patentnom zavodu (USPTO), pokazuje kako bi nova konzola mogla izgledati, ili barem kako će izgledati gamepad za nju.

Kao što možete vidjeti, gotovo čitava površina gamepada prekrivena je zaslonom osjetljivim na dodir, na kojem su ostala samo dva peterokutna gumba (vjerojatno direkcijska), dok su dva akcijska smještena izvan ekrana na gornjoj strani gadgeta.

Nintendo patent gamepad

Dakako, ovo je samo patent, što ne mora značiti da se doista radi o uređaju koji se već nalazi u realizaciji, pa je teško reći hoće li doista imati veze s Nintendo NX konzolom.

Doduše, u nekim dosadašnim glasinama pričalo se da će Nintendo NX konzola imati odvojivu "mobilnu jedinicu" koja će se moći koristiti zasebno, pa bi u ovome moglo biti nečega. 

Izvor: USPTO

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->