Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.03.2015. 11:07

Kairos MSW 115 

VIDEO: Hibridni pametni sat s prozirnim ekranom

Tvrtka Kairos je u prodaju lansirala hibrid mehaničkog i pametnog sata sa skrivenim zaslonom.

VIDEO: Hibridni pametni sat s prozirnim ekranom

Ako se još uvijek ne možete odlučiti između klasičnog mehaničkog sata i pametnog nosivog gagdeta na koji vam dolaze obavijesti iz aplikacija pametnih telefona, tvrtka Kairos vam nudi zanimljivu kombinaciju obje tehnologije svojim satom Kairos MSW 115.

Drugim riječima, dok sat nosite na ruci, moći ćete ga ostaviti da djeluje "glupo", ističući njegovu mehaničku komponentu po kojoj se ne razlikuje od drugih klasičnih satova, a kada vam zatreba možete aktivirati njegov poluprozirni ekran koji donosi sve blagodati pametnih satova.

Što se tiče pametne komponente, sat koristi Arm Cortex M4 procesor, te TOLED RGB Full color (36 mm x 1 mm) zaslon osjetljiv na dodir koji je 40-postotno proziran, a tu su još i Bluetooth BLE 4.0, troosovinski akcelometar s prepoznavanjem gesti, te žiroskop, dok se puni putem USB-a pomoću magnetskog konektora. Usprkos bateriji od samo 180 mAh, Kairos tvrdi da će vam raditi 5 do 7 dana, no pretpostavljamo da se to odnosi na prilično rijetko korištenje notifikacija iz aplikacija, ili na standby način rada.

Sat posjeduje vlastiti operativni sustav, no dobra stvar je što je kompatibilan s Android, iOS i Windows Phone pametnim telefonima.

Sat je nepromočiv i vodootporan do dubine od 3 metra, a pomoću aplikacija ćete ga između ostaloga moći koristiti za praćenje fitness aktivnosti, mjerenje tjelesne temperature, upravljanje medijskim playerom pametnog telefona, praćenje sna, te za dobivanje obavijesti o pristiglim porukama, e-mailovima, pozivima i slične notifikacije koje vam mogu stizati svjetlećim ili vibracijskim signalima.

Cijena najjeftinijeg modela iznosi 549 dolara (3.946 kn), pa bismo rekli da se diskrecija i nenametljivost očito dobro plaćaju. 

Izvor: Kairos

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->