Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.03.2015. 12:19

Microsoft Translator 

Hrvatski jezik stigao u Microsoft Translator

Microsoft Translator sada podržava 50 jezika među kojima su hrvatski, bosanski i srpski.

Hrvatski jezik stigao u Microsoft Translator

Googleov prevoditelj ovih je dana dobio konkurenciju i za govornike jezika s našeg područja, jer Microsoft izvješćuje sve korisnike u regiji da su na listu jezika koji podržavaju prijevode u Microsoft Translatoru dodali tri nova jezika – hrvatski, bosanski i srpski. Time je Microsoftov prevoditelj došao na brojku od ukupno 50 jezika.

Dakako, odmah po primitku ovog priopćenja, išli smo provjeriti kako funkcionira prevođenje s hrvatskog na engleski (i obrnuto), te usporediti Microsoft Translator s Google prevoditeljem.

Što se tiče pojedinačnih riječi rezultati su podjednako uspješni, s time da Google osim osnovnog prijevoda nudi i eventualne dodatne prijevode ako određene riječi mogu imati više značenja, no pretpostavljamo da će u Microsoft Translatoru i to biti poboljšano kada prođe malo duže vremena. Što se tiče prevođenja čitavih rečenica ili većih dijelova tekstova, (ne)uspješnost je također podjednaka, mada smo iz relativno malog broja primjera stekli dojam da je Microsoftov Translator možda čak i bolje razmišljao "logički", no to ćemo prepustiti jezikoslovcima i stručnjacima koji će zasigurno detaljno secirati oba sustava.

usporedba bing i google

U svakom slučaju, Microsoft Translator će vam zasigurno pomoći u mnogim situacijama, no i dalje možete očekivati smiješno prevedene spam/scam mailove u kojima vam netko piše u stilu: "Ja udovica fond Kalifornija meni ostavio 2 milijuna dolara biti vaši ako mi poslala broj vaše bankovni račun..."

Microsoft navodi da nova značajka funkcionira i u mobilnim aplikacijama za Windows Phone, Android i iOS.

Valja reći da je kao i u slučaju s Google prevoditeljem, Microsoft također uključio hrvatski među svoje jezike tek iza klingonskog, no bolje ikad nego nikad, zar ne?

Prevođenje putem Microsoft Translatora možete isprobati na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->