Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2015. 11:49

Test 

Detaljno smo recenzirali Samsung Galaxy S6

Note 4 s kvalitetnijim materijalima nagovijestio je novu eru Samsunga, no S6 pomiče granice.

Detaljno smo recenzirali Samsung Galaxy S6

Nakon što smo na MWC-u 2015 u Barceloni imali priliku među prvima u svijetu isprobati Samsungov novi flagship Galaxy S6, sada nam se pružila prilika obaviti detaljnu recenziju. 

Novi Galaxy S6 drugačiji je od svih prethodnih Galaxyja iz serije S, iako ćete pogledom na prednju stranu i dalje primijetiti isti dizajn koji se ne mijenja već nekoliko godina. Krenite gledati dalje i vidjet ćete potpuno novi Galaxy S6 čija veličina ekrana nije narasla, ali je gustoća povećana na najviše moguću rezoluciju i gustoću piksela. 

Samsung je s Galaxy S6 telefonom napravio veliki iskorak u kvaliteti izrade. Čvrstinu S6 ne možemo usporediti s niti jednim Samsungovim modelom do sad, a po kvaliteti izrade čak i premašuje Sonyjevu Xperiju Z3. 

5,1-inčni ekran Galaxyja S6 tradicionalno još je od prvog Galaxyja S baziran na AMOLED tehnologiji. Boje su odlične, a kutovi gledanja su jedni od najboljih koje smo imali prilike testirati. Boje djeluju podosta prirodnije spram AMOLED konkurencije, ali i spram prethodnika S5. Ekran je i veoma čitljiv pod upadanjem zraka sunca, atipično za AMOLED panele. Nismo primijetili niti zrnatost koja može biti podosta uočljiva kod nekih AMOLED zaslona.

Samsung Galaxy S6-33

Novost je da se dvostrukim pritiskom na home tipku otvara kamera, iz bilo koje situacije, čak i iz zaključanog ekrana.

Iako 64-bitni Exynos 7420 broji 8 jezgri, istovremeno aktivne mogu biti samo četiri. Prvi set je 2,1 GHz Cortex A57, koji je za intenzivnije zadatke (Samsung Galaxy S 6 s 2,1 GHz ima najveći takt od svih trenutno novih flagshipova koji koriste Cortex-A57, dok konkurencija ide do 2 GHz). Drugi, nešto slabiji set broji 1,5 GHz koji kucaju na Cortexu A53, a zaduženi su za produživanje autonomije. Grafički čip je potentan Mali-T760, jedan od trenutno najjačih na tržištu, koji uživa u društvu Nvidijinih K1 procesora. 

Naš testni model je opremljen s 32 GB memorije, a dostupne su verzije sa 64 i 128 GB. Micro SD utor ovoga puta je izostao.

Baterija od 2550 mAh donosi manji kapacitet i odnosu na prethodnika koji je imao 2800 mAh. Manji kapacitet (zbog manje debljine uređaja) se osjeti i na autonomiji baterije, što smo iskusili i u našem testu. Već u 60 minuta aktivnijeg korištenja, s browsanjem interneta i igranjem igara, uspjeli smo isprazniti i 30% baterijskog kapaciteta.

16-megapikselni kamera-modul Sonyjeve je izrade te s otvorom leće od f/1,9 istovjetan onome u Noteu 4. U testu donosimo fotografije iz nekoliko različitih situacija, koje možete pogledati na ovoj poveznici. 

Čitavu recenziju koja uključuje i usporedbe s konkurentskim flagship telefonima LG-a i Applea možete u cijelosti pogledati na našem portalu Mobil.hr.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->