Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.03.2015. 13:10

Windows 10 

Izdan Windows 10 Build 10041 bez Spartana

Usprkos očekivanjima. Microsoft nije uključio Spartan preglednik u najnoviji build Windows 10 Technical Previewa.

Izdan Windows 10 Build 10041 bez Spartana

Microsoft je napokon izdao Windows 10 build 10041, najnoviju nadogradnju testne inačice novog operativnog sustava, koja dolazi s brojnim poboljšanjima, uključujući ona koja se odnose na Start meni i Start ekran, a tu je i "prozirnost" koju smo već mogli vidjeti u procurjelim screenshotovima prije nekoliko dana.

Mada smo očekivali da će novi build posjedovati Spartan preglednik koji će biti "defaultni" browser, očito su procurjele informacije ovog puta bile netočne, jer se u ovom buildu i dalje nalazi "stari" Internet Explorer, pa smo pomalo razočarani što ga nećemo biti u prilici testirati, obzirom na mnoge zanimljive značajke o kojima je ekipa iz Redmonda pričala.

No kao što je rekao sam Microsoft, Windows 10 OS je i dalje "work in progress", što znači da će se nove značajke pojavljivati s novim buildovima, pa ćemo se morati još malo strpjeti za testiranje Spartana u kombinaciji s Cortanom i ostalim zanimljivim značajkama.

Inače, ovaj build donosi i nove značajke u "Task viewu", koje uključuju opcije za brzo kreiranje novog dekstopa jednostavnim odvlačenjem prozora ka ikonici s oznakom + (plus) na višestrukoj desktop traci.

Također je razvidno da je i "lock screen" osvježen novim layoutom, no Microsoft navodi da još uvijek eksperimentira s dizajnom, pa ovo što ćete moći vidjeti nije konačno.

Dakako, novi build je pokrpao i mnoge bugove iz builda 9926, pa vam savjetujemo da odete na Windows Update, kliknete na Preview builds i potom na Check gumb kako biste započeli s preuzimanjem ove nadogradnje. 

Izvor: Windows Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->