Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Piratske Windowse 7 i 8 moći ćete nadograditi na W10, ali...
Članak
Objavljeno: 20.03.2015. 09:54

Microsoft 

Piratske Windowse 7 i 8 moći ćete nadograditi na W10, ali...

Microsoft je malo pojasnio izjavu šefa Windows divizije koji je rekao da će se i piratske kopije Windowsa 7 i 8 moći nadograditi na Windows 10 OS.

Piratske Windowse 7 i 8 moći ćete nadograditi na W10, ali...

Ovih dana u ICT svijetu je prilično snažno odjeknula izjava Tima Myersona, šefa Windows divizije u Microsoftu, koji je u razgovoru za Reuters izjavio da će Redmond omogućiti besplatnu nadogradnju PC računala s Windowsima 7 i 8/8.1 na Windows 10 OS, čak i onim korisnicima koji koriste piratske kopije.

Ukoliko ste pomislili da bi time svaki vlasnik piratskih Windowsa dobio novi, potpuno funkcionalan originalan i legalan Windows 10 OS, morat ćemo vas razočarati, jer to baš nije tako kako su neki protumačili.

U izjavi koju je Microsoft poslao Softpediji, objašnjava se način nadogradnje Windows 7 i Windows 8.1 PC računala na novi operativni sustav, pa kažu da će svi vlasnici piratskih kopija doista moći nadograditi operativne sustave na Windows 10, ali to ne znači da će time njihova piratska kopija biti legalizirana (genuine).

To znači da ćete nakon nadogradnje piratske kopije na novi OS, dobiti takozvani "non-genuine" status, odnosno vaši će Windowsi 10 imati status piratskih sve dok ne kupite  licencu.

Za sada nije potpuno jasno što će se točno događati nakon nadogradnje piratske kopije na Windows 10, odnosno hoće li vam novi OS biti potpuno funkcionalan, no s vremena na vrijeme će iskakati prozor s upozorenjem, ili će imati ograničenu funkcionalnost sve dok ne kupite licencu. Pored toga, vlasnici piratskih kopija će se vjerojatno zapitati hoće li nadogradnja upozoriti Microsoft o njihovom statusu, pa vjerujemo da će radije poseći za piratskom kopijom Windowsa 10, nego eksperimentirati s ovom nadogradnjom, osim ako ne odluče izaći iz ilegale.

Drugim riječima, možemo slobodno reći da se politika Microsofta u vezi Windowsa nije nimalo promijenila, pa je Myerson samo podigao veliki oblak prašine u javnosti, iza kojeg se nije skrivalo ništa posebno. Tresla se brda, rodio se... Windows 10.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->