Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.05.2016. 12:33

Windows 10 IoT Core 

3D printajte bežično preko vaše kućne mreže

Raspbery Pi i Windows 10 će vam omogućiti da bežično 3D printate s bilo koje lokacije u vašem domu.

3D printajte bežično preko vaše kućne mreže

Ako posjedujete obični 2D pisač, znate da ga možete koristiti za printanje s bilo kojeg mjesta u svojem domu. No ako se radi o 3D printeru koji je smješten u dnevnoj sobi, a vama se baš printa iz spavaće, onda ćete morati imati dugačku žicu da se direktno spojite na njega, ili ćete se morati prošetati.

Microsoft vam je odlučio malo pomoći u komociji 3D printanja, pa je izdao Windows 10 IoT aplikaciju koju možete preuzeti putem ove poveznice za (trenutno) Raspberry Pi 2, Raspberry Pi 3, MinnowBoard Max i DragonBoard 410c "developmeent sklopove" odnosno mini računala.

Zahvaljujući toj aplikaciji, moći ćete preko vaše mreže pristupiti 3D printeru s bilo kojeg mjesta u kući korištenjem Windows 10 PC računala, bez obzira rad li se o pristupanju pomoću Ethernet (LAN) kabela ili bežično WiFi-em.

IoT dashboard u Windowsima 10

Kada aplikaciju pokrenete, vaše računalo će se ponašati kao bilo koji drugi uređaj na mreži, te nećete morati biti izbirljivi u vezi aplikacija koju ćete koristiti za slanje vašeg projekta na 3D printanje.

Prva inačica aplikacije trenutno radi s ograničenim brojem (13) modela 3D printera koji uključuju Printrbot, Prusa, LulzBot, Makerbot i Ultimaker uređaje, no Microsoft kaže da se ne trebate sekirati ako vašeg nema među njima, jer ekipa iz Redmonda zaprima zahtjeve svih korisnika, pa će nastojati proširiti podršku na druge.    

Izvor: Windows BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->