Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2016. 15:00

Jet Fusion 3D 

VIDEO: HP započeo prodaju HP Jet Fusion 3D printera

Novi Hp-ovi 3D printeri namijenjeni su za profesionalne potrebe, te su jeftiniji i brži od konkurencije

VIDEO: HP započeo prodaju HP Jet Fusion 3D printera

Na nedavno održanom RAPID 2016 sajmu, HP je predstavio seriju HP Jet Fusion 3D printera namijenjenih profesionalnom tržištu, što znači da predstavljaju rješenje koje će koristiti industrija za izradu svojih proizvoda, pa tako ne čudi podatak da će se naći kod nekih od poznatih kompanija poput BMW-a, Nikea i Siemensa.

Prema riječima HP-a, Jet Fusion 3D printeri poboljšavaju dizajniranje, izradu prototipa i proizvodnju, pružajući visoku kvalitetu objekata, a to rade čak deset puta brže i uz dvostruko manji trošak u odnosu na sadašnje profesionalne sustave za 3D printanje, što objašnjavaju i u ovom videu.

Jet Fusion 3D je ujedno i prvi 3D printer kompatibilan s industrijskim standardima, što znači da će se moći koristiti kao stroj za masovnu produkciju, a ne samo za uzorke i modele, za što su takvi printeri obično namijenjeni.

Predsjednik HP-ovog 3D poslovanja, Stephen Nigro, izjavio je kako je njihova platforma unikatna po tome što radi brzinom ispisa od 340 milijuna voksela u sekundi. Vokseli su inače 3D inačice piksela kakvi se koriste u 2D okruženju.

HP Jet Fusion 3D 3200 3D printer ima cijenu u predbilježbi od 130 tisuća dolara, dok kompletni sustav s "Processing stationom" košta 155 tisuća dolara. Printeri nove serije početi će se isporučivati u listopadu ove godine.

Izvor: VidilabVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->