Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.05.2016. 13:25

Google I/O 2016 

VIDEO: Radarski čip za upravljanje satom gestama

Googleovi stručnjaci demonstrirali upravljanje LG-evim pametnim satom držeći prste ispred njega.

VIDEO: Radarski čip za upravljanje satom gestama

Prošle godine smo vas upoznali s Googleovim čipom s radarom pod nazivom Project Soli, koji Google razvija za upravljanje gadgetima i aplikacijama korištenjem "mikrogesti". Google je u međuvremenu projekt učinio dostupnim svojim partnerskim developerima kojima su dali Project Soli alpha developer kit, a oni su na ovogodišnjem Google I/O 2016 događanju pokazali do kuda su došli s tom tehnologijom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Jedna od zanimljivih demonstracija Project Soli tehnologije je bila upravljanje posebno prilagođenim pametnim LG Urbane satom, kojim su stručnjaci upravljali na taj način da su izvodili male geste prstima ispred njega.

Jedna grupa developera je predstavila korištenje Soli čipa za prepoznavanje materijala poput bakra, dok su ga drugi koristili za 3D snimanje.

Prepoznavanje materijala

Jedan od zanimljivih eksperimenata je sustav za daljinsko upravljanje u autu, koji omogućuje da upravljate putnim računalom i infozabavnim sustavom laganim pokretima prsta koji samo malo podignete iznad upravljača.

Za razliku od prošle godine, kada je Soli bio veliki potrošač struje, te je za rad morao biti spojen na desktop računalo, Google ga je sada redizajnirao do te mjere da se može implementirati posvuda, pa umjesto potrošnje od 1,2 vata, sada troši 22 puta manje struje (0,054 vata), te ga može pokretati standardni Qualcommov Snapdragon 400 čipset, kao i Intelov Atom, za što kažu da treba zahvaliti optimizaciji softvera za čak 256 puta u odnosu na prvi dizajn.

Daljinski u autu

Zahvaljujući suradnji s LG-em, inženjeri su Soli čip s radarom uspjeli smjestiti u kućište LG Urban pametnog sata ispod malog zaslona, a ugradili su ga i JBL-ov zvučnik koji je u stanju prepoznavati geste ruku i prstiju.

Tijekom iduće godine Google planira izdati beta inačicu Soli developerskog kita, no još ćemo morati pričekati neko vrijeme dok se ova tehnologija nađe u tržišnim proizvodima.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->