Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2024. 18:41

Computex 2024 

Qualcomm kaže da je s njegovim čipovima PC ponovno rođen

Qualcomm je na Computexu promovirao Copilot Plus računala sa Snapdragon X procesorima.

Qualcomm kaže da je s njegovim čipovima PC ponovno rođen

Posljednjih nekoliko mjeseci Qualcomm je bio jako zaposlen promoviranjem svoje Snapdragon X platforme, uključujući Snapdragon X Elite čipset, navodeći da će se naći u novim Windows on Arm laptopima s Microsoftovim Copilot+ softverom.

Na Computexu u Taipeiju, američki proizvođač čipova je na pozornicu izašao s dužnosnicima iz tvrtki Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Microsoft i Samsung kako bi istakao pomak u industriji koji se odvija na PC tržištu omogućen Copilot+ računalima sa Snapdragon X serijom.

Close-Up_SnapdragonXElite

Predsjednik i glavni izvršni direktor Qualcomma, Cristiano Amon i dužnosnici iz spomenutih tvrtki otkrili su što potrošači i poduzeća mogu očekivati ​​u pogledu produktivnosti, kreativnosti i zabave od nove kategorije osobnih računala, Copilot+, koju pokreću platforme Snapdragon X Elite i Snapdragon X Plus.

"PC je ponovno rođen. Copilot+ računala koja pokreće Snapdragon X Elite najbrža su, najinteligentnija Windows računala ikada izgrađena s umjetnom inteligencijom integriranom u cijelom sustavu i mogu pružiti višednevno trajanje baterije,” rekao je Amon.

“Zahvalan sam partnerima koji su mi se danas pridružili na pozornici kako bismo proslavili ovu industrijsku promjenu koja stavlja Windows Copilot+ računala sa Snapdragonom na čelo tehnoloških inovacija. Zajedno redefiniramo iskustvo osobnog računala i omogućujemo programerima da učinkovito kreiraju aplikacije za ovu novu generaciju.”

Amon je istaknuo NPU u Snapdragon X seriji, kao razlog zašto su performanse računala sa Snapdragon X serijom superiorne i omogućuju Copilot+ iskustva. Rasterećenje AI radnih opterećenja s CPU-a i GPU-a na NPU značajno povećava performanse i donosi goleme uštede energije.

Amon je izjavio da Qualcomm Technologies vraća vodstvo u performansama ekosustava Windows PC s NPU-om koji pruža najveću NPU izvedbu po vatu za prijenosna računala, do 2,6 puta u odnosu na M3 i do 5,4 puta u odnosu na Core Ultra 7.

Amon je također istaknuo vodeće razvojne alate tvrtke Qualcomm Technologies za stvaranje AI aplikacija sljedeće generacije. Qualcomm AI Hub razvojnim programerima omogućuje implementaciju modela u 5 minuta na uređajima koje pokreću Snapdragon platforme, bilo da su vlastiti ili iz rastuće kolekcije unaprijed optimiziranih modela AI-ja spremnih za korištenje tvrtke Qualcomm Technologies. Novi Snapdragon Dev Kit za Windowse pruža idealnu hardversku platformu za ove programere, s ubrzanim čipsetom Snapdragon X Elite.

Nakon Amona, seriju hvalospjeva o novoj Snapdragon platformi za prijenosna računala nastavili su čelnici iz Qualcommovih partnerskih tvrtki, koji su govorili o tome što novi Copilot+ laptopi sa Snapdragonom znače za kućne i poslovne korisnike, te koliko će AI preporoditi PC tržište.

Na žalost, Qualcomm na Computexu nije predstavio nikakav novi proizvod, smatrajući očito da su novi laptopi njegovih partnera najbolja preporuka za Snapdragon X platformu.

Nije komentirao ni objavu AMD-a koji je na sajmu predstavio svoje Copilot+ procesorske uzdanice pa možemo reći da je konferencija bila prilično dosadna jer nismo čuli apsolutno ništa novo.

Čitav konferenciju Qualcomma na Computexu 2024 možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->