Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.05.2024. 18:05

Sony 

Sony radi PC adapter za PlayStation VR2

Uskoro bi Sonyeve VR naočale trebale dobiti podršku za PC računala.

Sony radi PC adapter za PlayStation VR2

Sony je početkom ove godine rekao da namjerava omogućiti korištenje PS VR2 headseta izvan PS5 ekosustava, odnosno pružiti mogućnost da ga koriste i gameri na PC računalima, a također je naveo da su ga počeli testirati na nekoliko VR naslova za računala s Windowsima 11. 

Prema informaciji i slici certifikata koju je objavio poznati leaker Brad Lynch na svojem X profilu, sada znamo da PS VR2 nećete moći jednostavno "uštekati" u USB port na svojem PC-u, već ćete morati koristiti adapter koji će to omogućiti.

Certifikat Sonyevog PSVR2 adaptera za PC

Sony je takav adapter navodno već razvio, no još nije objavio podatke u njemu pa ne znamo kako će točno raditi i izgledati, kao ni koliko će koštati.

Obzirom da se PS VR2 na PS5 spaja jednim USB-C kabelom, što očito neće biti moguće na PC-u, taj adapter bi se možda mogao spajati na DisplayPort ili HDMI, no postoji mogućnost i da će se nalaziti između standardnog USB kabela na headsetu i USB utora na računalu, no nadamo se da će nam Sony to uskoro pojasniti.

Ovo bi mogla biti velika stvar za Sony, jer je PS VR2 primjerice potpuno konkurentan Meta Quest 3 headsetu, kako po cijeni, tako i po kvaliteti (u nekim stvarima i bolji).

PS VR2 na PS5 konzoli nije postigao veliki uspjeh, ponajviše zbog nedostatka kvalitetnih VR igara za njega, kojih ima znatno više na PC platformi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PSVR2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->