Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2020. 11:17

BSI 

Njemačka: Hitno instalirati nadogradnje na iPhone

Federalna agencija traži od korisnika iPhonea da čim prije instaliraju najnovije sigurnosne nadogradnje.

Njemačka: Hitno instalirati nadogradnje na iPhone

Savezni ured za sigurnost informacija (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik - BSI), odnosno njemačka federalna agencija na najvišoj razini zadužena za upravljanje računalnom i komunikacijskom sigurnošću njemačke vlade, zatražila je od korisnika iPhone telefona i iPad tableta da hitno instaliraju najnovije sigurnosne nadogradnje, jer su na njima otkrili "kritičnu ranjivost" i to u Mail aplikaciji.

Sigurnosnu rupu je otkrila grupa za računalnu sigurnost ZecOPS, koja kaže da utječe na sve inačice iOS-a od inačice 3.1.3., a napadima su podložni svi podržani iPhoneovi, uključujući iPhone 6s i novije modele.

Apple je ranjivost riješio zakrpom u iOS 13.5 nadogradnji koja je izdana prošli tjedan, pa BSI traži od svih korisnika da je čim prije instaliraju 

Apple kaže da je i sam otkrio tri problema u Mail aplikaciji, no oni navodno nisu dovoljni da se zaobiđu sigurnosne zaštite iPhonea i iPada te ne raspolaže dokazima da su se bugovi koristili protiv njegovih korisnika.

Kako biste instalirali iOS 13.5 na svoj iPhone ili iPad otiđite na Settings > General > Software Update, nakon čega ćete trebati restartati uređaj kako bi se dovršilo "patchiranje".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->