Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2020. 12:18

Linus Torvalds 

Otac Linuxa više ne koristi računalo s Intelom

Linus Torvalds je objavio novi release candidate Linux kernela, no to nije najveća vijest vezana uz novu nadogradnju.

Otac Linuxa više ne koristi računalo s Intelom

Prošli tjedan "otac" Linuxa Linus Torvalds objavio je novi "release candidate" Linux kernela, odnosno nadogradnju s oznakom Linux 5.7-rc7, no u svojoj je službenoj objavi nije previše hvalio, već je otkrio puno zanimljiviju informaciju.

"Prvi puta u nekih 15 godina moje desktop računalo se ne temelji na Intelu. Ne, nisam se prebacio na ARM, već se sada temelji na AMD Threadripperu 3970x. Moji "allmodconfig" testni buildovi su sada 3 puta brži nego što su bili", piše Linus.

Što se tiče nove nadogradnje kernela, Linus kaže da dolazi s obiljem "fikseva", što uključuje GPU, networking i druge drivere. "Ovo nije najmanji 'release candidate' koji smo imali, ali ni najveći, već se nalazi negdje u sredini".

Vjerujemo da će mnoge Linuksaše Linus zaintrigirati objavom o prelasku na AMD, jer bi to mogli doživjeti kao sugestiju da će im Linux bolje raditi na konfiguraciji koja se ne temelji na Intelu. Ovo je možda ideja za neki budući usporedni test u Vidilabu - čiji procesori su više friendly za Linux desktop konfiguracije.

Ako ste vi pripadnik zajednice otvorenog koda i imate kakav stav o tome bit će nam drago ako ga podijelite s nama u komentaru na našoj Facebook stranici. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->