Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.05.2020. 13:20

Najprodavaniji 

iPhone 11 je najpopularniji telefon na svijetu

U prvom kvartalu iPhone 11 je izbio na prvo mjesto najprodavanijih telefona ispred Samsung Galaxya A51.

iPhone 11 je najpopularniji telefon na svijetu

U trenutku dok Samsung Galaxy S20 Plus 5G suvereno vlada tržištem 5G telefona, Appleov iPhone 11 je izbio na prvo mjesto po ukupnoj prodaji pametnih telefona u prvom kvartalu 2020. godine s isporukama od 19,5 milijuna jedinica.

Ovaj podatak donosi izvještaj tržišnih analitičara tvrtke Omdia Smartphone Model Market Tracker Q1’20, u kojem se navodi da je iza njega Samsung Galaxy A51 koji se prodao u 6,8 milijuna primjeraka, što znači da je Samsung zadržao drugo mjesto u prvom kvartalu 2020. godine kao što je to učinio u istom razdoblju prošle godine s telefonom Galaxy J4 Plus.

Bez obzira na ove uspjehe Aplea i Samsunga, analitičari navode da je najveći napredak postigao Xiaomi, čiji se uređaj Redmi Note 8 nalazi na trećoj poziciji sa 6,6 milijuna prodanih jedinica, a Redmi Note 8 Pro na četvrtom mjestu s 6,1 milijun isporuka.

Na petom mjestu je ponovno Apple s iPhoneom XR (4,7 milijuna), kao i na šestom s iPhone 11 Pro Max uređajem, dok je na sedmom Samsungov Galaxy A10s (3,9 milijuna).

Na osmom mjestu je iPhone 11 Pro (3,8 milijuna), na devetom Galaxy S20+ 5G (3,5 milijuna), a na desetom Galaxy A30s s 3,4 milijuna isporuka u prvom kvartalu.

najprodavaniji telefoni

Kao što možete vidjeti, Apple i Samsung i dalje vladaju tržištem, no odlični rezultati Redmi telefona su veliki podstrek za Xiaomi koji se i prošle godine uspješno nosio s njima Redmi 6A telefonom koji je također ušao u Top 10 u prvom kvartalu 2019.

Ovi rezultati ujedno ukazuju na zanimljivost da je iPhone 11 postigao bolje prodajne rezultate nego iPhone XR prošle godine za skoro 6 milijuna primjeraka, kao i da korona kriza nije naškodila ni Samsungu koji je povećao prodaju s Galaxyem A51 u odnosu na Galaxy J4.

Općenito gledano, prva četiri ovogodišnja telefona na listi su se prodavala više od prva četiri prošle godine, dok su tek oni od petog do desetog mjesta pali, mada ne u takvim količinama kako su neki analitičari predviđali prije koji mjesec. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->