Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.12.2015. 10:45

SMACH Z 

VIDEO: Prva ručna Steam Machine konzola

Ova konzola radi na SteamOS operativnom sustavu i može pokretati većinu igara iz Steamove ponude.

VIDEO: Prva ručna Steam Machine konzola

Ekipa španjolskog startupa iz Palme de Mallorce pod nazivom SMACH Z Team, na Kickstarteru je pokrenula crowdfunding kampanju kojom na tržište želi dovesti prvu ručnu Steam Machines konzolu (neslužbenu), koja raditi na SteamOS-u, te će biti u stanju pokretati većinu igara iz Steamove ponude, uključujući Portal 2, DOTA, Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, SOMA, Civilization V, Metro: Last Light Redux, Borderlands 2 i The Witcher 2, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

U srcu konzole se nalazi AMD-ov G-Series SoC čipset, s CPU-om koji se temelji na procesoru Jaguar generacije i Radeon GPU-om s 2 GB RAM-a. Mada ne navode detaljne specifikacije tog SoC-a (ili APU-a), očito je da se radi o "pogonskom stroju" nalik na onaj u PlayStation 4 konzoli.

Što se ostalih hardverskih značajki tiče, SMACH Z konzola će se prodavati s 4 GB RAM memorije (ili 8 GB u Pro modelu), a igrat ćete se na zaslonu osjetljivom na dodir dijagonale od 5-inča 1080p razlučivosti. Pored toga, uređaj ćete putem HDMI-a moći spojiti na veliki ekran, a za povezivost i streaming igara s vašem moćnog PC računala se brine Wi-Fi. Za pohranu će vam na raspolaganju biti 64 GB memorije za osnovni, odnosno 128 GB za Pro model.

SMACH Z

Među zanimljivostima valja navesti i mogućnost prenamjene i prilagođavanja kontrola prema igrama koje igrate, a uređaj možete koristiti i kao gamepad za svoj PC.

Što se baterija tiče, Španjolci tvrde da će vam izdržati oko 5 sati igre, a u konzolu su ugradili i senzore koji uključuju akcelometar i žiroskop.

Osnovna inačica SMACH Z konzole će vas koštati 2.292 kn, dok ćete za Pro model platiti 499 eura, odnosno 3.825 kn, a isporuke će započeti u listopadu 2016., no samo ako projekt na Kickastarteru prikupi traženih 900.000 eura u sljedećih tridesetak dana. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->