Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2014. 15:22

Tegra K1 

Najjači mobilni procesor K1 stiže na Lenovo TV-e

Nvidijin procesor koji mobilnim uređajima može pružiti performanse jače od next-gen konzola, debitira u televizoru.

Najjači mobilni procesor K1 stiže na Lenovo TV-e

Na MWC 2014 sajmu u Barceloni, imali smo se prilike iz prve ruke uvjeriti u kvalitetu Nvidijinog procesora Tegra K1, koji je na referentnom tabletu pomoću Unreal 4 demoa, "branio" tvrdnju Nvidije da mobilni uređaji opremljeni njime mogu biti bolji od Xboxa One ili PlayStationa 4, uz jedno 20 puta manju potrošnju struje.

Stoga moramo priznati kako s nestrpljenjem čekamo kada će neki proizvođač tableta, prijenosnika, phableta, možda čak i pametnih telefona, objaviti svoj prvi proizvod opremljen nasljednikom Tegra 4 čipa, no najnovija vijest nas je ipak iznenadila.

Naime, kineski Weibo je objavio izjavu dužnosnika Lenova koji su potvrdili da će njihov novi pametni 50-inčni 4K televizor imati SoC procesor s 200 jezgri sastavljenih od CPU-ova i GPU-ova. Mada nisu rekli direktno da se radi o Tegra K1 SoC-u, obzirom da on ima 192 GPU Kepler CUDA jezgre i 8 ARM jezgri, nije teško zaključiti da se s vrlo velikom vjerojatnošću radi upravo o K1.

Drugim riječima, pametni televizor Lenova će doslovce preko noći postati i najjača igraća konzola na svijetu, a pojaviti će se na tržištu već kroz tjedan ili dva.

U svakom slučaju, ovo djeluje vrlo intrigantno, pa ukoliko je istina, to bi ujedno značilo da će LG imati najpametniji televizor na svijetu, ako u TV-e ne ubrajamo AIO PC-e s TV tunerima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi GPU Lenovo Nvidia CPU televizor Tegra K1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->