Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2020. 12:59

VIDI 291 

NOVI BROJ: Gaming konfiguracije do 5555 kn i CRO Covid Apps

Donosimo vam temu o slaganju tri vrste PC konfiguracija za gaming, Xbox One Tips & Tricks i recenziju turbo prijenosnika.

NOVI BROJ: Gaming konfiguracije do 5555 kn i CRO Covid Apps
VIDI 291 naslovnica

Baš kao i čitava IT industrija, naše uredništvo se uspješno nosilo s korona krizom i nadvladalo je na razne načine, pri čemu nisu žrtvovana opsežna testiranja u Vidilabu, radionice, kao ni ultra zanimljive priče o hrvatskim tehnološkim rješenjima vezanim uz COVID-19, produkciji emisije RTL Direkt iz doma urednice, kao ni tehnologiji uspješnih hrvatskih animatora koji će se prezentirati na ovomjesečnom festivalu u Annecyu, koji se održava u online obliku. Za razliku od Annecya, časopis VIDI br. 291 je kao što vidite ostao u fizičkom obliku, pa ćete ga i dalje moći držati u rukama, listati i mirisati.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

Gaming konfiguracije do 5555 kuna

VIDI 291 1

U Vidilabu smo složili tri gaming konfiguracije ispod 5555 kuna i provjerili koliko performansi isporučuje računalo temeljeno na AMD, Intel i AMD APU procesorima.

Xbox One X: Tips & Tricks

VIDI 291 3

Kako najlakše i najjeftinije do igara, kako otključati HDR mogućnosti, podesiti rezoluciju i ostali savjeti o trenutačno najjačoj konzoli, posebno zanimljivoj jer je često na akcijama u očekivanju nove generacije koja stiže za Božić.

RTL kućni tv studio

VIDI 291 8

S kolegama iz RTL-a pričali smo o tehničkim izazovima i rješenjima koje su osmislili kako bi studio emisije RTL Direkt u jednom danu preselili na lokaciju stana urednice Mojmire Pastorčić.

Hrvatska IT rješenja vezana uz COVID-19 epidemiju

VIDI 291 6

Tvrtka Mindsmiths razvila je digitalnog aistenta Andriju, GDi alat za praćenje korona virusa, a Apis IT sustav za anonimno praćenje zaraženih osoba.

Tehnologije hrvatskih animatora na festivalu u Annecyju

VIDI 291 13

Započeli su crtanjem na papiru, danas rade na tabletima i računalima, a sutra će u izradu filmova uključiti AI.

Hardver test: HP Envy 15

VIDI 291 5

Nedavno predstavljen prijenosnik iz HP-a uz Envy izradu i dizajn s metalnim kućištem donosi iznimno snažan hardver s i9 procesorom i 2060 grafičkom karticom.

Studentske ljetne prakse

VIDI 291 11

Unatoč COVID-19 pandemiji neke hrvatske IT tvrtke održat će tradicionalne ljetne prakse za studente tehničkih fakulteta. Donosimo pregled dostupnih ljetnih praksi, ujedno jednog od najboljih načina za zapošljavanje.

Hardver test: Apple iPhone SE

VIDI 291 9

Najnoviji Appleov telefon uz najjači čipset donosi i niz kompromisa, a glavna prednost mu je pristupačnija cijena. Kakve su točno performanse provjerili smo u Vidilabu.

Poseban prilog: Fintech - beskontaktno plaćanje i financijske aplikacije

VIDI 291 7

Pojavom Apple Paya i Google Paya za mobitele i kartica nevezanih uz banke poput Revoluta, svijet načina plaćanja dobio je novu dimenziju, koju proširuju nove opcije i usluge poput Keks Paya.

U novom broju nismo zaboravili ni brojne druge hardverske i softverske testove, VIDI Project X radionice, teme o programiranju, najave novih igara, savjete koje donosi VIDI Doktor, a tu je i svemirska kolumna našeg Maka u kojoj opisuje kako se jedan uhljeb i dva privatnika utrkuju na Mjesec.

Bez obzira na koronu, mogući drugi, treći ili peti val, VIDImo se!Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->