Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2015. 12:20

Phree 

VIDEO: Olovka pametnija od telefona

Phree olovka vam omogućuje uspostavu poziva, SMS-anje, te pisanje na svim površinama.

VIDEO: Olovka pametnija od telefona

Na Kickstarteru se pojavila pametna stylus olovka pod nazivom Phree, koja se Bluetoothom spaja s vašim telefonom, te posjeduju mikrofon i zvučnik kako biste ju mogli koristiti za telefonske razgovore i slušanje glazbe, a na sebi ima i mali ekran, na kojem će vam prikazivati obavijesti iz raznih aplikacija.

Što se tiče njezine osnovne namjene, olovka omogućuje da njom pišete na bilo kakvim površinama, tvrdim, mekanim, ravnim, neravnim, na svojoj ruci, itd, a zahvaljujući ugrađenom laseru, senzorima kretanja i softveru za prepoznavanje teksta, sve što pišete će se prikazivati na ekranu vašeg telefona, uz mogućnost autokorekcija, odnosno ispravljanja pogrešaka i pretvaranja "črčki" u tekst s bilo kojim fontom.

Phree olovka

Proizvođač olovke, tvrtka OTM TEchnologies kaže da je olovka najviše posebna po tome što koristi njihovu patentiranu 3D lasersku interferometer senzorsku tehnologiju, zahvaljujući kojoj može prepoznati sve što pišete na bilo kojoj površini, a to potom slati Bluetoothom na ekran mobitela, ili prikazivati u aplikacijama koje ju podržavaju, koje uključuju OneNote, Office i Viber.

Jedna od zanimljivosti je i pisanje SMS-ova. Naime, kada vam na njezin ekran stigne poruka, možete na nju odgovoriti pisanjem po zidu, torbi, svojoj nozi, stolu, a sve što napišete možete direktno poslati kao SMS bez korištenja mobitela.

Da je ova olovka jako zanimljiva korisnicima, svjedoči podatak da je umjesto 100.000 dolara, na Kickstarteru već prikupila više od 200.000, a još je preostalo punih 40 dana do isteka kampanje.

Kada se nađe na tržištu, Phree olovka će koštati 169 dolara, no putem Kickstartera ju trenutno možete naručiti za 129 dolara (869 kn). 

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->