Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2015. 14:11

GTAForums 

VIDEO: Nekoliko GTA V modova instalira viruse na PC

Dok mnogi modovi za PC inačicu igre GTA V oduševljavaju igrače, neki skrivaju mračnu pozadinu.

VIDEO: Nekoliko GTA V modova instalira viruse na PC

Ako se u posljednje vrijeme zabavljate isprobavanjem custom modova koje je za PC inačicu igre GTA V napravila vrijedna zajednica maštovitih moddera, pa vozite leteće tanjure ili plivate u poplavljenom gradu, moramo vas upozoriti da je otkriveno da neki od njih sadrže malware softver.

Korisnik GTAForums foruma pod nazivom aboutseven, otkrio je naime, da u pozadini njegovog PC računala radi C# compiler, koji vodi do datoteke pod nazivom Fade.exe. Daljim istraživanjem je primijetio da ta datoteka koristi pristup internetu. Na kraju se ispostavilo da se radi o "keyloggeru", odnosno malicioznom programu kojem je cilj praćenje korisnikovih unosa preko tipkovnice.

Valja naglasiti da su modovi Angry planes i Noclip koji su sadržavali ovaj malware u međuvremenu uklonjeni s mod-stranica, no kako postoji mogućnost da ste ih već preuzeli i instalirali na svoje računalo, aboutseven je na forumu objavio metodu kojom ih možete počistiti, a detalje možete saznati na poveznici izvora ovog članka.

Ukoliko igrate GTA V na svojem PC-u, te smatrate da vam je osnovna igra dovoljno dobra bez korištenja bilo kakvih custom-modova, predlažemo vam da pogledate ovaj mod u videu dolje, koji najvećeg morskog sisavca na svijetu pretvara u najvećeg kopnenog. Čuvajte se plavih kitova koji padaju s neba u Los Santosu.

 Izvor: GTAForums.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi malware keylogger GTA V modovi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->