Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2015. 15:16

Mozilla 

Prvi Panasonic televizori s Firefox OS-om u Europi

Televizori koje je Panasonic prikazao na CES 2015. sajmu uskoro će biti dostupni i na našem tržištu.

Prvi Panasonic televizori s Firefox OS-om u Europi

Mozilla je objavila dostupnost prvih Panasonic VIERA Smart TV-a u Europi, koji posjeduju Firefox OS operativni sustav, te su nastali u suradnji između njih i poznatog proizvođača televizora.

Ovime se konkurencija operativnih sustava na pametnim televizorima još više zaoštrava, pa će se "televizorskim OS-ovima" poput Googleovog Android TV-a, Samsungovog Tizena, LG-eovog webOS-a i Rokua, sada pridružiti i Mozillin Firefox kojeg je izabrao Panasonic za svoje pametne 4K televizore.

Novi modeli, za koje vjerujemo da će su vrlo brzo naći i u ponudi hrvatskih dućana, obzirom da su na njihovim stranicama najavljeni još prošli mjesec, uključuju 65-inčni i 55-inčni zakrivljeni 4K Viera CR850 i CR730 TV, kao i razne 4K modele ravnih ekrana iz CX serije, no za sada nemamo točne podatke o dostupnosti i cijenama.

Mozilla kaže da će nam prvi pametni televizori pogonjeni Firefox OS-om omogućiti "povezano internetsko iskustvo", kako biste mogli koristiti svoje omiljene sadržaje koji uključuju aplikacije, video filmove, fotografije i surfanje web stranicama, te se povezivati s drugim uređajima, bez bilo kakvog ograničavanja na samo jedan ekosustav ili brand.

Također kažu da su Panasonicovi televizori s Firefox OS-om optimizirani za HTML5, te donose intuitivno i prilagodljivo korisničko sučelje koje vam omogućuje brzi i lagani pristup željenim kanalima i sadržajima na drugim uređajima.

Pored toga, Mozilla tvrdi da će pomoću njezinih WebAPI-a, developeri moći kreirati prilagođene i inovativne aplikacije koje će se prožimati kroz razne uređaje.

Firefox OS je otvorena mobilna platforma koja se u potpunosti zasniva na web tehnologijama, no na pametnim telefonima i tabletima nije pretjerano popularna u odnosu na Android i iOS, pa je Mozilli velika stvar što je uspjela napraviti ovaj deal s Panasonicom. 

Izvor: Mozilla

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->