Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2015. 11:04

Super UHD televizori 

U Hrvatskoj SUHD televizori s Tizen OS-om

Samsung je u Zagrebu premijerno predstavio najnoviju generaciju SUHD televizora sa znatno unaprijeđenom tehnologijom i kvalitetom slike.

U Hrvatskoj SUHD televizori s Tizen OS-om

Novi Samsungovi SUHD TV-i, modeli serije 9500, 9000 i 8500 rade s operativnim sustavom Tizen tako da se automatski povezuju sa Samsungovim mobilnim uređajima putem Bluetooth (BLE - Bluetooth Low Energy) tehnologije, spajaju se na društvene mreže, a ujutro će se televizor uključiti istodobno s budilicom na pametnom telefonu ili tabletu. Na ekranu televizora pojavit će se vremenska prognoza, vijesti i dnevni raspored. Uz televizore dolazi zanimljiva dodatna oprema poput bežičnog zakrivljenog soundbara, kamere, bežične tipkovnice, podnog stalka.

Samsung SUHD TV

Samsungovi novi SUHD televizori za 2015. godinu koriste nano-kristalnu tehnologiju koja može prikazati još širi i precizniji spektar boja te dinamički raspon svjetla i tame u odnosu na dosadašnje najsnažnije modele. Tehnologija „Peak Illuminator“ omogućava prikaz slike u visokom dinamičkom rasponu i s do 2,5 puta više svjetla nego do sada, a 10-bitni panel može prikazati čak 64 puta više boja nego dosadašnji televizori. Sustav SUHD Remastering Engine automatski analizira osvjetljenje slike te omogućava prirodniju reprodukciju boja. Zahvaljujući zakrivljenosti zaslona, Samsung TV prijamnici imaju panoramski efekt kojim se stvara dojam većeg ekrana, a svaka točka zakrivljenog zaslona jednako je udaljena od gledateljevog oka. 

Samsung Soundbar

U Zagrebu su predstavljeni i novi Samsungovi soundbar zvučnici; dolaze kao dodatak televizorima dijagonala 48 do 78 inča, zakrivljenog su dizajna, a mogu se povezati ne samo s televizorima nego i s tabletima i pametnim telefonima. Praktično je što se soundbarom može upravljati s istim daljinskim upravljačem kao i s televizorom.

Vezani sadržaji
Ključne riječi mobitel Samsung TV Tizen OS SUHD
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->