Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2016. 16:40

CES 2016 

HTC predstavlja nadograđeni VR headset i fitness gadgete

Nova inačica HTC Vive headseta nosi oznaku VivePre, a također je namijenjena isključivo developerima.

HTC predstavlja nadograđeni VR headset i fitness gadgete

HTC je za ovogodišnji CES 2016 sajam u Las Vegasu predstavio VivePre, drugu generaciju svojeg VR headseta, koji dolazi zajedno s novom  VR kamerom i  tehnologijom "skaliranja sobe".

Osim što je lakši, jednostavniji za korištenje i ugodniji za nošenje, VivePreova napredna kamera omogućuje da, kako kažu, "napravite više unutar i izvan svog virtualnog svijeta, spajajući stvarne objekte s virtualnim prostorom". Pored toga ističu kako vam novi headset nudi "mogućnost da sjednete, pronađete svoje piće ili vodite razgovore bez uklanjanja naglavne jedinice".

HTC-Vive-product-1

Također navode da kontroleri uređaja donose poboljšanu ergonomiju, mekše bridove, nove teksturirane tipke s taktilnošću i jastučićima za bolji i ugodniji osjećaj u ruci. Nova tipka okidača s dva stupnja omogućuje glađu interakciju s objektima, a poboljšani niz senzora integriran je u dršku kontrolera. Kontroleri sada dolaze i s integriranim punjivim litij-polimerskim baterijama te microUSB punjačem.

Dok je komercijalno predstavljanje sustava Vive predviđeno za travanj 2016, HTC i Valve će novu godinu započeti s isporukom dodatnih 7000 sustava developerima diljem svijeta, što znači da ćemo se na finalnu inačicu headseta morati strpjeti još nekoliko mjeseci.

Osim VR-a, HTC je na CES donio i neke nove povezane gadgete vezane uz fitness, koji su nastali u suradnji s tvrtkom Under Armour, a prodavat će se zasebno, ali i u kompletima pod nazivom HealthBox za 400 dolara.

150925-HTC_UA_CF15886_layersRED

Gadgeti uključuju UA Band, narukvicu koja će vam tijekom dana pratiti aktivnosti, vježbanje i spavanje, UA Heart Rate monitor, koji će vam mjeriti srčani ritam i količinu sagorjelih kalorija, te UA Scale, pametnu vagu s WiFi-em koju možete sinkronizirati s aplikacijom koja prati vašu težinu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->