Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2013. 10:04

Computex 2013 

HD 7990 Atomic grafička s vodenim hlađenjem

Sapphire je na Computexu demonstrirao grafičku karticu za koju tvrdi da je najbrža HD 7990 na svijetu.

HD 7990 Atomic grafička s vodenim hlađenjem

Vjerojatno su se mnogi među vama često našli upleteni u beskorisne rasprave o tome koja je najbolja, najjača ili najbrža grafička kartica na svijetu, posebice stoga što mnogi proizvođači tvrde da je to upravo neki njihov proizvod.

Ako pitate AMD on će obično reći da je to Radeon HD 7990, dok će vam Nvidia pod nos gurati svoje rezultate benchmarka dual-GPU GeForcea GTX 690, a njihovi partneri poput Asusa će vam nastojati privući pažnju svojom ARES II grafičkom koja osim dual-GPU setupa posjeduje i vodeno hlađenje. Jedini je problem što se ARES II prodavao u vrlo limitiranoj seriji pa se koliko znamo više ni ne može pronaći na tržištu.

Na Computexu se sada pojavio novi igrač koji se ponosno busa u prsa, Sapphire, koji je u jedno ogledno računalo ugradio svoju grafičku temeljenu na AMD-ovom Radeonu 7990 pod nazivom HD 7990 Atomic, koja bi se trebala isporučivati uz vodeno hlađenje poput ARES II kartice, no dolazi u nešto prihvatljivijoj (manjoj) formi od onoga što je nudio Asus. 

sapphire atomic graficka

Tako se lijepo pjeni da smo razmišljali da se iskoristi za "kuhanje" piva.

Za razliku od konkurencije, Sapphire se ne usuđuje reći da je ovo najbrža grafička kartica, već da je sigurno najbrža HD 7990 koja postoji.

Tvrtka također naglašava da je ova kartica prikazana na sajmu rani razvojni uzorak, jer će u idućih nekoliko mjeseci uoči pripreme izlaska na tržište još poboljšati sustav cijevi, pumpu i rezervoar za vodeno hlađenje. Također je zanimljivo što tvrdnju da se radi o najbržoj HD 7990 grafičkoj ne potkrepljuju nikakvim rezultatima benchmarka, a čak ne žele reći ni na kojim taktovima radi.

Što se cijene tiče, ova grafička, ili bolje rečeno grafički paket koji se sastoji od kartice, pumpe, 2-u-1 spremnika i sustava cjevovoda bi se prema mišljenju Sapphireovih prezentera mogao pojaviti na tržištu po cijeni od nekih 1.500 dolara, odnosno čak 8.647 kuna. To nas je naravno odmah ohladilo i bez vodenog hlađenja, jer je jasno da je ovo proizvod koji će se kao i Asusov ARES II naći u nekoj vrlo limitiranoj seriji namijenjenoj entuzijastima i fanovima AMD-a koji ne pitaju za cijenu, već žele upotpuniti svoju kolekciju najopakijih komercijalno dostupnih grafičkih mrcina.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->