Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2013. 15:04

Computex 2013 

MSI-ev prototip laptopa s Touchscreen Touchpadom

Micro-Star International je na sajmu odlučio prikazati prijenosnik sa zanimljivom karakteristikom.

MSI-ev prototip laptopa s Touchscreen Touchpadom

Mnogi izlagači na ovogodišnjem Computexu nastoje biti zamijećeni od strane publike i medija pomoću nekih malo "pomaknutih" karakteristika koje dodaju svojim gadgetima.

Izuzetak nije učinila ni tvrtka MSI, koja je prikazala prototip prijenosnika s kojeg je izbacila tradicionalni trackpad, te na njegovo mjesto postavila mali sekundarni ekran osjetljiv na dodir nalik na ekran mobitela.

Mada sustav modela prijenosnika prikazan na sajmu ne radi baš najbolje, MSI planira ove godine lansirati gamerski laptop GS70 Stealth sa 17,3 inčnim ekranom, čija bi cijena trebala iznositi 1.699 dolara (9.845 kn), a također je prikazan na Computexu. Obzirom da je na sajmu prikazan prototip temeljen upravo na tom modelu, vjerujemo kako bi se touchpad mogao ugrađivati u njegove "specijalne inačice".

Laptop će biti opremljen novom generacijom Intel Haswell Core i7 procesora, a grafiku će mu osiguravati GTX765 GPU s 2 GB GDDR5 VRAM-a.

Moramo priznati da nam se ekran osjetljiv na dodir koji dolazi umjesto trackpada, na gamerskom prijenosniku čini malo nepotrebnom značajkom, posebice ako ima utjecaj na povećanje cijene (a zasigurno ima), no MSI se vjerojatno vodi činjenicom da mnogi gameri vole na svojim računalima posjedovati posebne detalje i značajke kojima se mogu nekome pohvaliti, a ne ih doista i koristiti. Svima nam je jasno da nema " HC gaminga" bez klasične kombinacije miša i tipkovnice, no rijetko smo vidjeli neki gamerski laptop bez trackpada, pa gamere neće smetati ni touchscreen.

Uostalom touchscreen umjesto trackpada je već pokazao Razor u svojem gamerskom prijenosniku Razer Blade, koji ga je postavio s desne strane gore pokraj tipkovnice, što je po nama "gamerski pravilnije", jer se lakše može koristiti kao surogat miša.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->