Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2013. 09:24

VIDI na Computexu 

VIDI ekskluziv: Computex Taipei 2013 – dan 0.

Ovogodišnji Computex Taipei 2013 ponovno pratimo direktno iz prvog reda i Vidijeve perspektive.

VIDI ekskluziv: Computex Taipei 2013 – dan 0.

Na inicijalnoj press konferenciji, dan prije službenog početka sajma, čelnici Computexa i TAITRA-e (tajvanska gospodarska komora vanjskih poslova), izvršni predsjednik TAITRA-e Mr. Walter Yeh i zamjenik glavnog sekretara TCA (Tipei Computer Associaion) Mr. Li Chang, formalno su se obratili novinarima s novostima s kojima ćemo se moći susretati tijekom sajma.

DSC00075

Ovdje su se iznijeli još pokoji detalji poput činjenice da se zbog velike zainteresiranost prema Computex sajmu, produžili njegovi dani trajanja sa 3 na 4, odnosno od 4. do 8. lipnja. Sve zbog nevjerojatnih brojki poput 1.724 izlagača, s (opet, a kao i svugdje drugdje) posebnim naglaskom na cloud storage solucije - 162 izlagača iz toga područja, od čega oko 2.000 proizvođača, te zamjetno većeg broja posjetitelja.

DSC00111

Procjenjuje se rast broja posjetitelja od oko 10% u odnosu na prošlu godinu, te ih se očekuje otprilike ukupno 40.000.

Prema procjenama Computexovih čelnika, na sajmu se "okrenu" poslovi vrijedni ukupno 25 milijuna dolara, te otprilike 1.800 uparivanja kupaca i izlagača.

DSC00090

Osim ovih surovih brojki, većina nas se zapravo okupila kako bi prisustvovala novim tehnološkim inovacijama i proizvodima najjačih kompanija poput Intela, Acera, Asusa, AMD-a i mnogih drugih.

Tako smo i na ovoj press konferenciji dobili lagani uvod u ono što nas očekuje zahvaljujući Computexovoj dodjeli d&i (design and inovation) nagrada. Od čak 101 prijavljenih kandidata za ovu godinu, što je rast od gotovo 25% u odnosu na prošlu godinu, njih čak 90 primilo je nagrade kroz različita područja.

DSC00101

Posebno se pored inovacije i dizajna ovih proizvoda, ističe i njihova sama kvaliteta, jer danas da bi opstali nije dovoljno pokriti samo ove prve dvije točke i smjernicu prilikom stvaranja proizvoda.

DSC00093

Ovdje su pred nama i uživo, u rukama najljepših tajvanskih hostesa, bili predstavljeni proizvodi koji su primili te nagrade, odnosno velike kompanije poput Anteca, Thermaltakea, Gigabytea, Vivateka i mnogih drugih.

Po završetku ovog uvoda u nadolazeće Computexove dana sajma, zaputili smo se prema velikom Corsairovom eventu u eksternom overclockingu tekućim dušikom, pa tako i natjecanju među najboljima u ovom hobiju, gdje je novčani prize pool iznosio 20.000 dolara. Koristili su se novi Intelovi procesori četvrte generacije Haswell otključanih množitelja, Core i7 – 4770K, kao i mnoštvo novih high-end Z87 matičnih ploča od strane gotovih svih proizvođača.

DSC00115

Osim toga imali smo prilike vidjeti i dva potpuno nova kućišta iz Corsairove radionice "veselja", Carbide Aira 54O i Obisidana 450D, kao i nekoliko pravo predstavljenih membranskih i mehaničkih tipkovnica. Ostanite uz nas i uz Computex narednih par dana, jer će svježih slika hardvera i komada, kao i sočnih informacija, biti sigurno u izobilju, obzirom da ćemo se svakodnevno javljati direktno s terena.Vezani sadržaji
Ključne riječi Vidi sajam Computex 2013 Taipei
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->